Ouders in Raalte en Olst-Wijhe die in een echtscheiding liggen, kunnen tijdelijk wonen in een zogeheten Parentshouse.
Volledig scherm
PREMIUM
Ouders in Raalte en Olst-Wijhe die in een echtscheiding liggen, kunnen tijdelijk wonen in een zogeheten Parentshouse. © Bob Op 't Land

Parentshouse Raalte en Olst-Wijhe succes: huis voor scheidende ouders blijft bestaan

Van scheidende ouders tot stellen die hun relatie beëindigen. Vaak moet een van de twee een nieuwe woonruimte zoeken als de relatie uit gaat. Om problemen tussen de partners te voorkomen, is er al enige tijd in Raalte een zogeheten Parentshouse. Het project is zo’n succes, dat alle betrokkenen besluiten om het voor onbepaalde tijd voort te zetten. 

 1. Gemeente Raalte blundert: geheime informatie in beladen dossier sociaal werkbedrijf openbaar gemaakt
  PREMIUM

  Gemeente Raalte blundert: geheime informatie in beladen dossier sociaal werkbe­drijf openbaar gemaakt

  De gemeente Raalte maakt een pijnlijke fout in het dossier over de perikelen tussen de gemeente en sociaal werkbedrijf De Productie. Met een paar simpele klikken op de knop zijn gegevens uit vergaderverslagen, die geheim moesten blijven, openbaar gemaakt. Diverse fractievoorzitters lachen als boeren met kiespijn. ,,Het is een blunder van de bovenste plank’’, zegt Ben Nijboer (BB).
 2. Richard Meijer uit Hoonhorst wordt diaken Emmanuelparochie: ‘Als je geeft, mag je ook veel ontvangen’
  PREMIUM

  Richard Meijer uit Hoonhorst wordt diaken Emmanuelpa­ro­chie: ‘Als je geeft, mag je ook veel ontvangen’

  Richard Meijer uit Hoonhorst, een van de woordvoerders van de Veiligheidsregio IJsselland, gaat voor een nieuwe roeping. Zaterdag zou hij tot diaken worden gewijd in de kathedraal van Utrecht, maar door de strenge coronaregels en de vele besmettingen is die plechtigheid voorlopig uitgesteld. Na zijn wijding gaat Meijer in zijn vrije tijd aan de slag als onbezoldigd diaken in de Emmanuelparochie.

Salland