Volledig scherm
Het nieuwe Tijenraan in Raalte werd twee weken geleden geopend. © Gosse Hiemstra

Pas geopend zwembad Tijenraan in Raalte sluit per direct deuren na verwondingen

videoHet pas geopende zwembad Tijenraan in Raalte is zaterdagavond per direct gesloten. Het nieuwe bad blijkt niet goed afgewerkt, wat zaterdagavond bij de kinderdisco gezorgd heeft voor sneeën in de voeten van meerdere kinderen. Daarnaast blijkt het alarmsysteem niet te functioneren. 

Directeur Peter Gras heeft besloten het bad direct te sluiten. ,,Het blijkt dat er nog cementresten zitten bij de randen. Kinderen die daar met de voeten overheen gaan lopen sneetjes op. Dat kan en mag niet gebeuren. Toen dit bericht binnenkwam heb ik het bad per direct gesloten”, aldus Gras.

Rook

Het probleem kwam aan het licht nadat het zwembad werd ontruimd toen het rookalarm tijdens de disco afging door de rookinstallatie. Vele medewerkers hoorden geen alarm afgaan, waardoor de ontruiming verre van vlekkeloos verliep. Bij het verlaten van het zwembad kwamen de sneeën in de voeten van de kinderen aan het licht.

Tijenraan werd slechts twee weken geleden, op vrijdag 2 februari, geopend. Een week voor die opening zorgden onregelmatigheden in het zwembad ook al voor problemen. ,,Daar is aan gewerkt, waarna wij er vanuit gingen dat dit probleem was opgelost. Dat blijkt nu niet zo te zijn.”

Morgen of maandag komt een duikteam naar zwembad Tijenraan om de schade te bekijken en eventueel gelijk actie te ondernemen. Tot die tijd kan Gras niet zeggen hoelang het zwembad gesloten blijft.

Twee weken geleden werd de opening groots gevierd in aanwezigheid van Ranomi Kromowidjojo.

Salland