Volledig scherm
Piet Zoon waarnemer in Veenendaal als burgemeester © Gemeente Veenendaal

Piet Zoon waarnemer in Veenendaal

Piet Zoon, oud-burgemeester van Raalte, wordt waarnemend burgemeester van Veenendaal. Hij vervangt Wouter Kolff die naar Dordrecht vertrekt. 

Zoon (1949) is nu nog waarnemer in de Zeeuwse gemeente Reimerswaal en was voor zijn Raalter periode (2008-2014) ook burgemeester in Hattem (2003-2008) en lid van Provinciale Staten van Noord-Holland.

VVD'er Zoon wordt op woensdag 20 september benoemd. De procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester van Veenendaal start na de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.

Zoon heeft zin in Veenendaal. ,,Burgemeester Wouter Kolff noemt de inwoners van Veenendaal ondernemende mensen, die sterk betrokken zijn bij de samenleving en bij elkaar. Eigenschappen waarin ik mijzelf herken.”

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland