Volledig scherm
[BIJSCHRIFT][FOTOBRON]foto [/FOTOBRON]SintShowPaleis

Pieten toch weer donkerbruin bij SintShowPaleis Raalte

RAALTE - De Zwarte Pieten van SintShowPaleis uit Raalte blijven zo donkerbruin als ze de afgelopen veertien jaar zijn geweest. Dat laat Eelco Koenjer van het theatergezelschap weten.

Geen blanke of gekleurde Pieten. Geen 'roetveeg-pieten', maar gewoon Zwarte Pieten. Nou ja, donkerbruin dan. ,,We vinden dat we de traditie gewoon moeten behouden zoals het is'', aldus Koenjer. ,,Wij gaan er op dit moment helemaal niets mee doen. Bij SintShowPaleis blijft het zoals het was, met bruine Pieten. Bij ons staat het kinderfeest op één en houden we ons op die moment niet bezig met al die discussies.''

De voorbereidingen voor de show van SintShowPaleis, die inmiddels al voor de vijftiende maal met dezelfde succesvolle formule werkt, zijn al maanden in volle gang. In het weekend van vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 november verzorgt SintShowPaleis acht shows in het HOFtheater in Raalte. De eerste voorstelling op vrijdagmiddag 25 november om 16.00 uur is speciaal voor mensen met een beperking. De shows duren anderhalf uur en naast Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten is ook de band van Sinterklaas 'Op Stoom' weer te gast.

Salland