Volledig scherm
PREMIUM
Biljarter Pim Deventer wil dat zijn klasgenoten ook gaan biljarten bij Raalte'90. Dus houdt hij zijn spreekbeurt over die hobby. © Gerard Vrakking

Pim (9) heeft ‘een stootje’ voor bij oude biljarters in Raalte

De leden van biljartclub Raalte’90 laten gewoonlijk geen buitenstaander toe in hun speelzaal van ivoren ballen en groene lakens. Behalve dan de pas 9-jarige Pim Deventer. Omdat hij zo enthousiast is, wordt hij oogluikend toegelaten in dit milieu van vergrijsde en kale koppen. Ondanks de ledenstop.

Als Patricia Deventer haar zoon Pim ziet, herkent zij in hem haar vader en haar broer, Willie en Pascal Schrijver. De familietrekjes van houding, beweging en vooral de kalmte die zij uitstralen. Maar ook het vermogen om vooruit te denken, ideaal om de juiste loop van de drie ballen op een groen laken te bepalen en de cadans van de caramboles vast te houden. Het talent voor biljarten zit kennelijk in hun dna gegrift. Wat Pascal leerde van zijn vader, die uitkwam in de topklasse, brengt hij nu over op zijn neefje. Opdat het biljarten nooit verloren gaat.

  1. Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlechten
    PREMIUM
    video

    Vaders klaar? Vlechten maar! Kapsalon in Raalte daagt vaders uit te leren haarvlech­ten

    Een vader die zijn dochter vraagt: ‘zal ik je haren mooi maken voordat je naar school gaat?’. In hoeveel gezinnen zou dit tafereel zich voordoen? Doorgaans is het toch mama die dochterlief een paardenstaart of vlecht aanmeet? Als het aan LookX & more ligt, verandert dit beeld in elk geval in Raalte. Binnenkort kunnen vaders in de salon meedoen aan de workshop 'Haren doen bij hun dochters’. Papa Rudi neemt met dochter Elín (bijna 14) alvast de proef op de som.

Salland