Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Plan voor ijsbaan in hartje Raalte

Een pittoreske, overdekte ijsvloer op de Grote Markt in het centrum van Raalte tijdens de feestelijke decembermaand. Dat is het plan van de stichting Raalte On Ice, die de daarvoor noodzakelijke evenementenvergunning aanvraagt bij de gemeente. 

 1. Parochianen zien ‘knarrenhof’ zitten in Pauluskerk Raalte, maar: ‘Er zijn meer partijen met plannen’
  PREMIUM

  Parochia­nen zien ‘knarrenhof’ zitten in Pauluskerk Raalte, maar: ‘Er zijn meer partijen met plannen’

  Dit najaar sluit de Pauluskerk in Raalte voorgoed, maar kerkgangers willen het gebouw graag behouden. Een plan voor een ‘Knarrenhof’ ligt klaar, maar er zijn meer kapers op de kust voor het kerkgebouw aan de Westdorplaan. ,,We nemen alle plannen serieus, dus het is niet zo dat we het ene serieuzer nemen dan het andere’’, zegt Genio Ruesen, vicevoorzitter van Parochie Heilig Kruis.
 1. Struinen door de tuin van een ander, zoals die van Fortmond aan de IJssel
  PREMIUM

  Struinen door de tuin van een ander, zoals die van Fortmond aan de IJssel

  Ze komen niet meer tegelijk met bussen vol, maar dankzij corona is het aantal bezoekjes aan particuliere tuinen explosief gestegen. Zondag openen weer veel liefhebbers in de regio hun tuin voor gasten uit het hele land, die inspiratie op willen doen voor hun eigen stukje grond bij het huis. De Tuin van Fortmond in Olst en de Hof van Eigenaardigheden in Raalte zijn twee enorme tuinen waar je voor vijf euro een kijkje mag nemen.
 2. Heinoos Weide Festival tóch afgelast: ‘Dit alternatief is niet een zitfeest op anderhalve meter’
  PREMIUM

  Heinoos Weide Festival tóch afgelast: ‘Dit alterna­tief is niet een zitfeest op anderhalve meter’

  Het Heinoos Weide Festival moest als alternatief dienen voor de Pompdagen in Heino. Een meerdaags tentfeest op een afgesloten terrein, waarbij je alleen binnenkomt met een toegangsbewijs. Dat feest gaat niet door. Door de aangescherpte coronamaatregelen van de overheid ziet de organisatie achter het festival zich genoodzaakt de stekker uit het alternatieve feest te trekken. ,,Alles optellend is het niet te doen. En dan heb ik het nog niet eens over financiële risico’s’’, zegt voorzitter Gerben Korten.

Salland