Willem Groot Zwaaftink (links) met Gert Oldenhof, Patricia Peters en Hermien Lugtenberg van naaiatelier de Parabool, en Johan Severijn van de Heetense supermarkt (rechts) met de container waarin nu al een jaar lang doppen worden ingezameld.
Volledig scherm
Willem Groot Zwaaftink (links) met Gert Oldenhof, Patricia Peters en Hermien Lugtenberg van naaiatelier de Parabool, en Johan Severijn van de Heetense supermarkt (rechts) met de container waarin nu al een jaar lang doppen worden ingezameld. © Gerard Vrakking

Plastic doppen ingezameld voor opleiding geleidehond

,,Waar zou ik zijn zonder mijn geleidehond, een mens kan haar niet vervangen'', zegt Willem Groot Zwaaftink. Daarom ondertekent de blinde Heetenaar zijn mails ook met 'June en Willem Groot Zwaaftink'; June is de viervoeter die hij kreeg dankzij KNGF Geleidehonden. En daarom nam Groot Zwaaftink een jaar geleden ook het initiatief om in zijn woonplaats plastic doppen in te zamelen. Met de opbrengst worden geleidehonden opgeleid. 

  1. De amateurvoetballer mag het veld weer op, maar let goed op: bij elke club gelden andere regels
    PREMIUM

    De amateur­voet­bal­ler mag het veld weer op, maar let goed op: bij elke club gelden andere regels

    Wel douchen, niet douchen, niet met je team aan één tafel en een uitgebreide gezondheidscheck per mobiele telefoon. Het is zomaar een greep uit de coronamaatregelen die voetbalclubs in de regio troffen om spelers, vrijwilligers en supporters zo veilig mogelijk van de eerste, tweede, maar vooral ook van de derde helft te laten genieten. Dit weekend mogen ook de amateurs weer in een officiële wedstrijd tegen een bal trappen.

Salland