Een investeerder wil op een perceel achter Twentseweg nummer 10 (het weiland dat omgeven wordt door de sloot) een voedselbos, een veldschuur en vijf tiny houses neerzetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een investeerder wil op een perceel achter Twentseweg nummer 10 (het weiland dat omgeven wordt door de sloot) een voedselbos, een veldschuur en vijf tiny houses neerzetten. © Ronald Hissink

Prille plannen voor tiny houses bij Heino in de knop gebroken? ‘Buitengebied niet geschikt’

De plannen zijn nog niet eens officieel en de gemeenteraad van Raalte is al tegen. Als het aan de meerderheid van de raad ligt, komen er geen tiny houses aan de Twentseweg in Heino. ,,Dit past daar niet. Er is ook geen enkel beleidsplan dat deze ontwikkeling kan ondersteunen. Ik begrijp daarom niet dat er überhaupt over gesproken wordt’’, aldus Ben Nijboer van BurgerBelangen.

 1. Bestuur Stöppelhaene wikt en weegt en stelt keiharde deadline voor zichzelf: ‘De tijd begint te dringen’
  PREMIUM
  1

  Bestuur Stöppelhae­ne wikt en weegt en stelt keiharde deadline voor zichzelf: ‘De tijd begint te dringen’

  Organisatoren van een van de grootste evenementen uit de regio, Stöppelhaene in Raalte, hebben nog geen definitieve knoop doorgehakt over de doorgang van het feest. De mensen achter het Raalter evenement, dat jaarlijks zo’n honderdduizend bezoekers trekt, proberen de beslissing zo lang mogelijk voor zich uit te schuiven, in de hoop dat er meer mogelijkheden zijn voor het evenement eind augustus.
 2. Nieuwe eigenaar ‘wegrestaurant’ aan N35 in Heino ziet kansen op plek waar veel mislukte
  PREMIUM

  Nieuwe eigenaar ‘wegrestau­rant’ aan N35 in Heino ziet kansen op plek waar veel mislukte

  Na roerige jaren met veel leegstand waait er een nieuwe wind op de restaurantlocatie aan de N35 in Heino. Bennie Nijboer (66) uit Wijthmen heeft het pand gekocht waar voorheen Bij De Buurvrouw, pannenkoekenrestaurant Peter Pan, Billy’s Steakhouse en schnitzelrestaurant Tirol huisden. ,,Hoe harder mensen zeggen dat het niets wordt, hoe harder ik bezig ga om het tot een succes te maken.”
 3. Heeft rapport over vastgelopen project in Raalte politieke gevolgen? ‘Er zijn bewindspersonen om minder weggestuurd’
  PREMIUM

  Heeft rapport over vastgelo­pen project in Raalte politieke gevolgen? ‘Er zijn bewindsper­so­nen om minder wegge­stuurd’

  De wethouders waren onzichtbaar, de communicatie ondermaats en de verwachtingen werden slecht gemanaged. De Raalter gemeenteraadsleden hebben met het evaluatierapport van onderzoeksbureau Berenschot gekregen waar ze om vroegen: inzicht in wat er misging rond de realisatie van cultuurboerderij Strunk. ,,Met alle adviezen in het rapport kan er in het vervolg alleen maar een verstandig voorstel voor een doorstart komen’’, is Jan Schokker van Gemeentebelangen desondanks optimistisch.
 4. Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergunning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren
  PREMIUM

  Raalte wil minder regels voor bomenkap: alleen kapvergun­ning nodig voor ‘bijzondere’ exemplaren

  Alleen als je een ‘beschermwaardige’ boom in je tuin hebt staan, moet je een vergunning aanvragen als je hem wil kappen. De gemeente Raalte wil minder regels rond particuliere bomenkap binnen de bebouwde kom, maar ondertussen wél beeldbepalende of bijzondere bomen in stand houden. Daarom hebben 610 boomeigenaren van de gemeente te horen gekregen dat ze een boom bezitten die ‘beschermwaardig’ is.

Salland