Een investeerder wil op een perceel achter Twentseweg nummer 10 (het weiland dat omgeven wordt door de sloot) een voedselbos, een veldschuur en vijf tiny houses neerzetten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een investeerder wil op een perceel achter Twentseweg nummer 10 (het weiland dat omgeven wordt door de sloot) een voedselbos, een veldschuur en vijf tiny houses neerzetten. © Ronald Hissink

Prille plannen voor tiny houses bij Heino in de knop gebroken? ‘Buitengebied niet geschikt’

De plannen zijn nog niet eens officieel en de gemeenteraad van Raalte is al tegen. Als het aan de meerderheid van de raad ligt, komen er geen tiny houses aan de Twentseweg in Heino. ,,Dit past daar niet. Er is ook geen enkel beleidsplan dat deze ontwikkeling kan ondersteunen. Ik begrijp daarom niet dat er überhaupt over gesproken wordt’’, aldus Ben Nijboer van BurgerBelangen.

  1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
    PREMIUM

    Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

    In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?