Jong en oud kunnen ook in de komende feestmaand voor ijspret terecht op de schaatsbaan van Raalte on Ice. De eerste editie was vorig jaar een doorslaand succes.
Volledig scherm
Jong en oud kunnen ook in de komende feestmaand voor ijspret terecht op de schaatsbaan van Raalte on Ice. De eerste editie was vorig jaar een doorslaand succes. © Gerard Vrakking

Publiek krijgt beter zicht op ijspret in hartje Raalte

Voorbijgangers krijgen beter zicht op de nostalgische ijspret en de schaatsbaan op de Grote Markt zal bovendien een meter in de breedte groeien. Verder blijft veel bij het oude, want de eerste editie van Raalte on Ice was vorig jaar een doorslaand succes. Schaatsers kunnen er van 8 december tot 6 januari terecht.

Eric Mondeel

Raalte

Op basis van de ervaringen van vorig jaar heeft het bestuur van Raalte on Ice besloten om op enkele punten te schaven aan de schaatsbaan. De afscheiding van het horecagedeelte in de tent zal volgens secretaris Raymond Rienties in de komende editie uit glas bestaan. Passanten krijgen daardoor een mooi doorkijkje richting ijsvloer, maar dat geldt ook voor de schaatsers die zich tijdens een adempauze versterken met koek en zopie.

Omdat het looppad naast de baan best een metertje smaller kan, biedt dat meer ruimte voor de ijsvloer. Deze beslaat dit jaar 30 bij 12,5 meter. De complete baan is tijdens de kerstvakantie exclusief te huur voor feesten, partijen en ander vermaak.

Show

De ijsvloer wordt op vrijdag 7 december feestelijk geopend. Onder meer met een show à la Holiday on Ice van twee kunstschaatssters, een lasershow en passende muziek. Een dag later gaat de baan open voor alle boeren, burgers en buitenlui die naar ijspret snakken. Ze kunnen er niet alleen recreatief schaatsen, maar ook weer deelnemen aan een curlingcompetitie. De jongere krabbelaars kunnen zich verheugen op schoolschaatsen en Kids Disco on Ice.

Rienties erkent dat de optelsom van dagkaarten (6 euro per stuk) voor een gezin behoorlijk prijzig kan worden, maar verzekert dat de entree zonder de financiële steun van sponsors het dubbele had bedragen.

Opbouw

Nadat komende maandag de tent is opgezet, begint de bouw van de schaatsbaan op woensdag 5 december. Aan het einde van de middag zal de bak vol water worden gespoten dat vervolgens twee dagen de tijd krijgt om tot een volwassen ijsvloer te rijpen.

Klik hier voor nadere informatie.

Salland