De monumentale boerderij Strunk is gerestaureerd. Nu moet zij omgetoverd worden tot een multifunctioneel centrum.
Volledig scherm
PREMIUM
De monumentale boerderij Strunk is gerestaureerd. Nu moet zij omgetoverd worden tot een multifunctioneel centrum. © FOTO HISSINK

Raad Raalte akkoord met 6,7 ton voor Cultuurboerderij Strunk: ‘Maar wat als het niet genoeg blijkt?’

De historische boerderij Strunk moet hét multifunctionele centrum van Raalte worden. Om dit plan te realiseren heeft de gemeenteraad donderdag 670.000 euro beschikbaar gesteld. De belangrijkste vraag was echter: is dat genoeg, of moet de gemeente straks nog meer tonnen bijschuiven? ,,Dat risico willen we nemen, we hebben vertrouwen in het plan’’, verwoordde Sylvia van der Heide  van BurgerBelangen het sentiment van de raad.

 1. ‘De Neuze’ vervoerde eindelijk weer jongeren door Salland, maar nu zijn bijna al zijn taxi’s vernield
  PREMIUM

  ‘De Neuze’ vervoerde eindelijk weer jongeren door Salland, maar nu zijn bijna al zijn taxi’s vernield

  Het dringt nog niet helemaal tot hem door, maar hij wil dat de verantwoordelijken worden aangepakt. Taxichauffeur Teun Stevens, alias ‘De Neuze’, is er kapot van. Hij reed net weer een kleine drie weken door Salland en omstreken om ‘zijn’ jongeren te vervoeren naar de bekende uitgaansgelegenheden, maar nu is een groot deel van zijn taxi’s en bussen vernield, met een schadepost van minimaal 20.000 euro. ,,Ik kan mij niet voorstellen dat ik vijanden heb.’’
 1. Raalter wethouder Wagenmans trekt boetekleed aan over rol in Strunk-debacle: ‘Het moest anders, dat trek ik mij aan’
  PREMIUM

  Raalter wethouder Wagenmans trekt boetekleed aan over rol in Strunk-debacle: ‘Het moest anders, dat trek ik mij aan’

  Voor Raalter wethouder Wout Wagenmans (GemeenteBelangen) heeft het Strunk-debacle geen politieke gevolgen. Dat blijkt na het politieke debat waar een kritisch onderzoeksrapport van onderzoeksbureau Berenschot is besproken. Dat onderzoek heeft de gemeente ingesteld naar aanleiding van het mislukte project om van Cultuurboerderij Strunk een multifunctioneel centrum te maken. Wel is het college van burgemeester en wethouders met het nodige huiswerk de zomervakantie ingestuurd.
 2. Calamiteit rioolwaterzuivering Raalte roept herinneringen op aan enorme explosie en twee eerdere vervuilingen
  PREMIUM

  Calamiteit rioolwater­zui­ve­ring Raalte roept herinnerin­gen op aan enorme explosie en twee eerdere vervuilin­gen

  De rioolwaterzuiveringsinstallatie (rwzi) in Raalte heeft momenteel te kampen met een onbekende vervuiling. Dit is niet de eerste keer dat er problemen zijn bij de installatie aan de Hondemotsweg. Het roept herinneringen op aan tien jaar geleden, toen de installatie werd stilgelegd vanwege insecticidenvervuiling. Een jaar later, in 2012, werd de rwzi getroffen door een enorme gasexplosie. En ook in 2015 werd de installatie bijna compleet stilgelegd door een illegale lozing van een slagerij in Heeten.

Salland