Volledig scherm
© Jasper Guldemond stopt per 1 februari als raadslid. foto Gemeentebelangen

Raadslid Guldemond van GB Raalte stopt

RAALTE/BROEKLAND - Jasper Guldemond stopt na bijna drie jaar met het raadslidmaatschap voor Gemeentebelangen in de Raalter raad. De Broeklander kan niet genoeg tijd vrij maken voor de combinatie van zijn jonge gezin, werk en politiek.

Guldemond heeft in een brief aan burgemeester Martijn Dadema zijn vertrek aangekondigd en uitleg gegeven over zijn besluit. ,,In het kort komt het er op neer dat ik geen tijd genoeg vrij kan maken voor de gebieden die mijn aandacht vragen. De politiek was er daar een van'', aldus Guldemond, die aangeeft dat hij 'al op zijn tandvlees loopt' en per 1 februari stopt.

,,De fractie van GemeenteBelangen Raalte vindt het erg jammer dat hij binnen zijn gezin en werk niet meer de ruimte kan vinden om voor de partij actief te zijn'', schrijft fractievoorzitter Jan Schokker in een reactie. ,,Jasper heeft zich de afgelopen jaren voor veel zaken ingezet. Met name bestuurlijke vernieuwing was zijn ding. Enkele mooie initiatieven die mede door hem tot stand zijn gekomen, zijn 'De Raad op Pad' en de nieuwe nota groenbeleid. Ook heeft hij met veel oog voor vernieuwing en meer betrokkenheid van de inwoners, de raadspleinsessies voorgezeten.''

Salland