Volledig scherm
PREMIUM
Ook Raalte mikt op het succes met pimpel- en koolmezen die smullen van de eikenprocessierups. © Henri van der Beek/archieffoto

Raalte bindt met bloemenmengsel strijd aan met jeukrups

De eikenprocessierups krijgt in Raalte minder gemakkelijk een poot aan de grond. Nog meer dan voorheen zet de gemeente in op een preventieve aanpak. Nieuwe ‘wapens‘ in de strijd tegen de jeukrups zijn nestkastjes en bloemenmengsels.

Om de opmars van de eikenprocessierups te stuiten, worden voortaan alle gemeentelijke eikenbomen binnen de bebouwde kom in de gemeente Raalte preventief bespoten. Dat gebeurt met het biologische middel Xen Tari. Tot dusver werden daarmee alleen de gemeentelijke eikenbomen behandeld in aangewezen gebieden, zoals dicht bij een school.

  1. 5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romantische verbintenis of een verstandshuwelijk?
    PREMIUM

    5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romanti­sche verbinte­nis of een verstands­hu­we­lijk?

    De multifunctionele accommodatie De Belte in Nieuw Heeten bestaat vijf jaar. Jonkheer Sport en Vrouwe Cultuur werden door toenmalig burgemeester Piet Zoon van Raalte symbolisch in de echt verbonden op 10 oktober 2014. Hoe is het nu, na vijf jaar huwelijk, met de liefde, het huis en de hypotheek? Is er ruis in de relatie, hoe ziet de toekomst eruit en is het eerste lustrum aanleiding voor een feestje?

Salland