Volledig scherm
De gemeente Raalte geldt als een voorbeeld en inspiratiebron voor andere aanbesteders van werken in de grond-, weg- en waterbouw. © Gerard Vrakking

Raalte dingt naar landelijke MKB-prijs met Den Haag en Almere

Voor bedrijven die actief zijn op het gebied van infrastructuur, is de gemeente Raalte bijzonder vriendelijk. Zo vriendelijk zelfs dat zij is genomineerd voor de gezaghebbende MKB INFRA AanbestedingsAward 2019, die op 17 januari in Rotterdam wordt uitgereikt. De mededingers zijn Almere en Den Haag.

Met zijn tweejaarlijkse AanbestedingsAward probeert MKB INFRA gemeentes en andere (semi-)overheden te stimuleren om midden- en kleinbedrijven (mkb) betere kansen op opdrachten in de grond-, weg- en waterbouw te geven. Daardoor zouden ze eerlijke concurrentie bevorderden. De belangenorganisatie hoopt tevens dat vernieuwende oplossingen opborrelen en bedrijven de juiste financiële beloning krijgen voor hun prestaties.

Inspiratiebron

De jury beschouwt de drie genomineerde gemeenten als een voorbeeld en inspiratiebron voor andere aanbesteders van infrastructurele werken. Eerder prijswinnaars waren de gemeenten Nijmegen, Steenwijkerland, Tilburg en Enschede.

Salland