De winkelstraten van Raalte lieten zaterdag een tamelijk uitgestorven beeld zien. Daarmee gaven inwoners gehoor aan de oproep van Rutte om vooral thuis te blijven dit weekend.
Volledig scherm
PREMIUM
De winkelstraten van Raalte lieten zaterdag een tamelijk uitgestorven beeld zien. Daarmee gaven inwoners gehoor aan de oproep van Rutte om vooral thuis te blijven dit weekend. © Liselotte Kolthof

Raalte geeft gehoor aan oproep van Rutte: ‘Het voelt niet goed nu grote dingen te kopen’

‘Blijf alsjeblieft thuis, doe alleen noodzakelijke boodschappen en ga vooral niet funshoppen.’ De boodschap van premier Mark Rutte was vorige week luid en duidelijk, en was in Raalte niet aan dovemansoren gericht.

 1. Het scheuren en sluipen in Raalte moet afgelopen zijn: ‘Er fietsen hier dagelijks kinderen’
  PREMIUM

  Het scheuren en sluipen in Raalte moet afgelopen zijn: ‘Er fietsen hier dagelijks kinderen’

  Er rijdt te veel sluipverkeer over de Raarhoeksweg én er wordt veel te hard gereden. Dat vinden ouders van kinderen die naar het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang gaan aan de weg in het buitengebied in Raalte. ,,Het is een gevaarlijke situatie. De kinderen zijn nog niet allemaal fietsveilig’’, zegt Manon Klijn Velderman namens de bezorgde ouders. De fractie van Gemeentebelangen vindt dat er wat aan gedaan moet worden.
 1. de Stentor Nieuws Update: Demonstratie aangekondigd in Deventer
  Play

  de Stentor Nieuws Update: Demonstra­tie aangekon­digd in Deventer

  25 januari
 2. Hoofdcommissaris reageert op extreem geweld tegen politie
  Play

  Hoofdcom­mis­sa­ris reageert op extreem geweld tegen politie

Salland