Volledig scherm
Kruispunt Bos in Raalte. © Gerard Vrakking

Raalte houdt met fietstunnels
vast aan ingeslagen weg

De proefballon die BurgerBelangen (BB) heeft opgelaten voor een fietsbrug over de N35 in Raalte, is doorgeprikt. Fractievoorzitter Ben Nijboer van BB heeft onvoldoende bij andere raadsfracties de handen op elkaar gekregen voor deze variant. Een overgrote meerderheid van de raad kiest voor een tunnel onder de rijksweg N35 en een tunnel onder het spoor.

Daarmee volgt de gemeenteraad de weg die hij in april heeft ingeslagen. Een raadsmeerderheid stemde destijds in met een nader onderzoek naar een fietsroute met twee tunnels tussen de Ceintuurbaan  en de Burgemeester Zuidwijklaan. Het onderzoek was ook gericht op een optimale aansluiting met de fietsroute van en naar Heino.

De raadpleinsessie gisteravond leerde dat een grote raadsmeerderheid de voorkeuren steunt die Royal HaskoningDHV na het onderzoek lanceerde. Het bureau is voorstander van een fietsroute tussen de rotonde Ridderschapsweg en de speeltuin Blekkerhoek. Voor de fietsers tussen Heino en Kruispunt Bos ziet het bureau het liefst een route langs de nieuw aan te leggen weg langs het spoor. B en W kunnen zich in die opties vinden.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

Salland