Een voortuin in de kern van Raalte. ,,Ik heb gewoon geen groene vingers. Vroeger heb ik altijd in een flat gewoond.”
Volledig scherm
PREMIUM
Een voortuin in de kern van Raalte. ,,Ik heb gewoon geen groene vingers. Vroeger heb ik altijd in een flat gewoond.” © Liselotte Kolthof

Raalte in top 10 gemeentes met meest versteende tuinen: ‘Zou je misschien eerder in Amsterdam verwachten’

Raalte blijkt tot tien gemeentes van Nederland te behoren met de meest ‘versteende’ tuinen. Een twijfelachtige eer, die wel wat verbazing wekt in het dorp, maar niet overal. ,,Mijn vader is hovenier, maar ik heb zelf echt helemaal niks met tuinieren.”

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Parochianen zien ‘knarrenhof’ zitten in Pauluskerk Raalte, maar: ‘Er zijn meer partijen met plannen’
  PREMIUM

  Parochia­nen zien ‘knarrenhof’ zitten in Pauluskerk Raalte, maar: ‘Er zijn meer partijen met plannen’

  Dit najaar sluit de Pauluskerk in Raalte voorgoed, maar kerkgangers willen het gebouw graag behouden. Een plan voor een ‘Knarrenhof’ ligt klaar, maar er zijn meer kapers op de kust voor het kerkgebouw aan de Westdorplaan. ,,We nemen alle plannen serieus, dus het is niet zo dat we het ene serieuzer nemen dan het andere’’, zegt Genio Ruesen, vicevoorzitter van Parochie Heilig Kruis.

Salland