Nader onderzoek naar veebedrijf Sebava is volgens de Raad van State niet nodig, omdat het Duitse beroepsverbod niet voor Nederland geldt en de gemeente Raalte heeft toegezegd toe te zullen zien op naleving van alle Nederlandse wet en regelgeving door het bedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Nader onderzoek naar veebedrijf Sebava is volgens de Raad van State niet nodig, omdat het Duitse beroepsverbod niet voor Nederland geldt en de gemeente Raalte heeft toegezegd toe te zullen zien op naleving van alle Nederlandse wet en regelgeving door het bedrijf. © Archief/ANP

Raalte mag Duits beroepsverbod voor varkensbaron negeren

De gemeente Raalte hoeft van de Raad van State geen BIBOB-integriteitsonderzoek naar varkensbaron Adriaan Straathof te doen, alleen maar omdat hij in Duitsland een beroepsverbod aan de broek kreeg en daar geen varkenshouderijen meer mag runnen.

  1. Richard Meijer uit Hoonhorst wordt diaken Emmanuelparochie: ‘Als je geeft, mag je ook veel ontvangen’
    PREMIUM

    Richard Meijer uit Hoonhorst wordt diaken Emmanuelpa­ro­chie: ‘Als je geeft, mag je ook veel ontvangen’

    Richard Meijer uit Hoonhorst, een van de woordvoerders van de Veiligheidsregio IJsselland, gaat voor een nieuwe roeping. Zaterdag zou hij tot diaken worden gewijd in de kathedraal van Utrecht, maar door de strenge coronaregels en de vele besmettingen is die plechtigheid voorlopig uitgesteld. Na zijn wijding gaat Meijer in zijn vrije tijd aan de slag als onbezoldigd diaken in de Emmanuelparochie.

Salland