Wethouder Frank Niens en Judy Janson, strategisch adviseur duurzaamheid van Raalte, erkennen dat het klimaatdoel voor 2020 gemist wordt, maar zijn optimistisch gestemd voor de volgende.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Frank Niens en Judy Janson, strategisch adviseur duurzaamheid van Raalte, erkennen dat het klimaatdoel voor 2020 gemist wordt, maar zijn optimistisch gestemd voor de volgende. © Lenneke Lingmont

Raalte moet extra gas geven om klimaatdoelstellingen te halen

Extra gas moet Raalte geven nu zonneklaar is dat de gemeente haar eerste klimaatdoelstelling mist. In 2020 moeten de inwoners gezamenlijk 20 procent van de energie zelf opwekken. Dat bepaalde de gemeenteraad in 2013. Maar met nog een jaar te gaan, staat de teller pas op 7 procent, zij het net boven het landelijk gemiddelde.

 1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

  Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”
 2. Wethouder over extern rapport Schoonhetenseweg: ‘De weg helemaal afsluiten is niet het idee’
  PREMIUM

  Wethouder over extern rapport Schoonhe­ten­se­weg: ‘De weg helemaal afsluiten is niet het idee’

  De miljoeneninvestering voor het plan om de Schoonhetenseweg en een deel van de Portlanderdijk op te knappen is nog niet in beton gegoten. Waar de gemeente Raalte eind mei met een visie kwam voor de aanpak van de weg, counterden omwonenden met een extern rapport. Zij vinden dat er te weinig wordt gekeken naar de verkeersveiligheid op de weg. Wethouder Jacques van Loevezijn is blij met de betrokkenheid van inwoners, maar neemt lang niet alles over wat er in het rapport staat. ,,Het plan ligt er in hoofdlijnen, maar het gesprek met de inwoners is nog niet klaar.’’
 1. Raalter wethouder Wagenmans trekt boetekleed aan over rol in Strunk-debacle: ‘Het moest anders, dat trek ik mij aan’
  PREMIUM

  Raalter wethouder Wagenmans trekt boetekleed aan over rol in Strunk-debacle: ‘Het moest anders, dat trek ik mij aan’

  Voor Raalter wethouder Wout Wagenmans (GemeenteBelangen) heeft het Strunk-debacle geen politieke gevolgen. Dat blijkt na het politieke debat waar een kritisch onderzoeksrapport van onderzoeksbureau Berenschot is besproken. Dat onderzoek heeft de gemeente ingesteld naar aanleiding van het mislukte project om van Cultuurboerderij Strunk een multifunctioneel centrum te maken. Wel is het college van burgemeester en wethouders met het nodige huiswerk de zomervakantie ingestuurd.
 2. N35 bij Mariënheem wordt toch snel aangepakt: ‘Niet ideaal, maar we moeten het er mee doen’
  PREMIUM

  N35 bij Mariënheem wordt toch snel aangepakt: ‘Niet ideaal, maar we moeten het er mee doen’

  Mariënheem hoeft niet te wachten op de beloofde rondweg voordat er wat gedaan wordt aan de verkeersveiligheid in het dorp. De N35, al jaren een bron van kopzorgen in Mariënheem, wordt binnen drie jaar aangepakt, belooft Rijkswaterstaat. Meest in het oog springende maatregel: een nieuwe kruising waarmee bedrijventerrein het Fiester wordt aangesloten op de rijksweg. ,,Hier blij mee zijn past niet’’, zegt Gerard Nij Bijvank, van de Mariënheemse verkeerscommissie.

Salland