Als het aan het college ligt, wordt het gemeentehuis aan de Zwolsestraat in Raalte grondig verbouwd.
Volledig scherm
PREMIUM
Als het aan het college ligt, wordt het gemeentehuis aan de Zwolsestraat in Raalte grondig verbouwd. © Gerard Vrakking

Raalte wil deel gemeentehuis verhuren en de verbouwing kost 1,6 miljoen: ‘Wat schieten inwoners hiermee op?’

Als het aan de gemeente Raalte ligt, wordt het gemeentehuis de komende periode grondig aangepakt om helemaal toegerust te zijn op het hedendaagse werken. Nu ook ambtenaren meer thuiswerken, en dat waarschijnlijk blijven doen, kan bovendien een deel van het pand aan de Zwolsestraat in de verhuur. ,,Verstoren we de markt niet als we als gemeente vastgoed gaan verhuren?’’, klinkt er scepsis vanuit de VVD.

 1. De kracht van Samen Leefbaar Mariënheem: ‘Wij halen elkaar uit isolement en zorgen voor leefbaar dorp’
  PREMIUM

  De kracht van Samen Leefbaar Mariënheem: ‘Wij halen elkaar uit isolement en zorgen voor leefbaar dorp’

  Hoe zorg je ervoor dat een klein dorp leefbaar blijft? Dat alle inwoners mee kunnen doen en niemand in een isolement raakt. In Mariënheem is daar Samen Leefbaar Mariënheem voor. Al meer dan acht jaar zorgt een groep inwoners ervoor dat er wat te beleven is in het dorp en dat mensen elkaar ontmoeten. Aan de vooravond van Hemelvaartsdag zet een groep creatievelingen zich in voor een heuse kunstroute. ,,Ik leer mensen kennen en ben lekker bezig met kunst.’’
 2. Politie gaat kopschopincident Raalte tóch onderzoeken: ‘Moeten een streep trekken’
  PREMIUM
  11

  Politie gaat kopschopin­ci­dent Raalte tóch onderzoe­ken: ‘Moeten een streep trekken’

  Het Openbaar Ministerie (OM) en de politie starten tóch een onderzoek naar het kopschopincident in Raalte. Twee mannen werden flink toegetakeld op Koningsdag in het centrum van Raalte. Op beelden die massaal bekeken worden op sociale media, is te zien dat twee mannen meerdere keren tegen het hoofd worden geschopt. ,,Het gaat om de ernst van het gebruikte geweld in de publieke ruimte.”

Salland