Eén van de windmolens langs de snelweg A1 bij Deventer.
Volledig scherm
Eén van de windmolens langs de snelweg A1 bij Deventer. © Eric Brinkhorst

Raalte wil windmolens en betrekt inwoners bij plannen

De komende maanden moeten uitwijzen hoe Raalte binnen tien jaar duurzame elektriciteit gaat opwekken die gelijkstaat aan de opbrengst van acht windmolens. De gemeente roept daarvoor de hulp in van inwoners, die tot 13 november een vragenlijst kunnen invullen. De uitkomsten moeten leiden tot richtlijnen voor windenergie.

 1. Heinose fietsfanaat Flip hoopt op terugkeer van ‘klassieker’ naar Belgische partnerstad: ‘Het was altijd gezellig in café Het Moleken’
  PREMIUM

  Heinose fietsfa­naat Flip hoopt op terugkeer van ‘klassieker’ naar Belgische part­nerstad: ‘Het was altijd gezellig in café Het Moleken’

  Worden de banden tussen Heino en de voormalige Belgische partnerstad Keerbergen weer aangetrokken? Als het aan Heinoër Flip Jonkman (74) ligt wel. Hij stond veertig jaar geleden aan de wieg van de fietstocht Heino-Keerbergen-Heino. Een gemoedelijke ‘wielerklassieker-in-het-klein’. Jonkman heeft een Belgische medestander: een gemeenteraadslid uit Keerbergen wil de samenwerking tussen de beide plaatsen - die in 2002 eindigde - nieuw leven inblazen.
 2. N35 bij Mariënheem wordt toch snel aangepakt: ‘Niet ideaal, maar we moeten het er mee doen’
  PREMIUM

  N35 bij Mariënheem wordt toch snel aangepakt: ‘Niet ideaal, maar we moeten het er mee doen’

  Mariënheem hoeft niet te wachten op de beloofde rondweg voordat er wat gedaan wordt aan de verkeersveiligheid in het dorp. De N35, al jaren een bron van kopzorgen in Mariënheem, wordt binnen drie jaar aangepakt, belooft Rijkswaterstaat. Meest in het oog springende maatregel: een nieuwe kruising waarmee bedrijventerrein het Fiester wordt aangesloten op de rijksweg. ,,Hier blij mee zijn past niet’’, zegt Gerard Nij Bijvank, van de Mariënheemse verkeerscommissie.

Salland