Volledig scherm
© Het rietgedekte gemeentelijke monument staat pal aan de Zwolsestraat. foto Hannink Makelaardij

Raaltenaar koopt tolhuisje 'n Tol

RAALTE - 'n Tol, het bijna twee eeuwen oude tolhuisje aan de Zwolsestraat in Raalte, is verkocht.

Het witgeschilderde bakstenen huisje uit circa 1830 stond voor 249.000 euro te koop via makelaardij Hannink. De Raaltenaar die het huisje van 50 vierkante meter kocht is zeer geïnteresseerd in de geschiedenis van het schilderachtige pand maar wil het wel uitbreiden, via een aanbouw met behoud van het monumentale gedeelte. Pas als de vergunningen rond zijn wil hij met zijn naam in de krant.

 1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
  PREMIUM

  Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

  In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte.
 2. Groeiend sportaanbod voor Sallanders met beperking

  Groeiend sportaan­bod voor Sallanders met beperking

  Merette Sluiseman (33) is verstandelijk beperkt, maar dit belet de Deventerse niet om twee sporten te beoefenen. Moeder Monica: ,,Merette zwemt sinds haar vierde en sinds een jaar of zes doet ze ook aan korfbal bij Devinco. Zij is hierdoor zó gegroeid en heeft erg veel geleerd. Bij het zwemmen - ze is lid van De Klup in Deventer - staan teamgenoten elkaar aan te moedigen en als het een keer misgaat, knuffelen ze elkaar. Het korfballen gaat ook hartstikke goed. Samen sporten geeft zoveel meerwaarde voor een groep kwetsbare mensen in de samenleving.”

Salland