Zodra Sent Regeling (links) en Pieter Schut beweging zien in de lucht, schieten ze in actie. Links zichtbaar: het vossenraster dat door de vrijwilligers is geplaatst rond het weiland.
Volledig scherm
PREMIUM
Zodra Sent Regeling (links) en Pieter Schut beweging zien in de lucht, schieten ze in actie. Links zichtbaar: het vossenraster dat door de vrijwilligers is geplaatst rond het weiland. © FOTO HISSINK

Raalter beschermheren van weidevogels doen wat ze kunnen voor de vogels, ‘maar de teloorgang is zichtbaar’

Ieder voorjaar als ze een jonge grutto zien dartelen door de weilanden, maakt hun hart een sprongetje van vreugde. Raaltenaren Sent Regeling en Pieter Schut doen er namens IVN Raalte alles aan het kwetsbare vogelleven te beschermen. Hun inzet is niet onopgemerkt gebleven. De heren werden onlangs door natuurorganisatie Landschap Overijssel uitgeroepen tot ‘Overijsselse Weidevogelvrijwilligers van het jaar 2021’.

 1. Grof geweld laatste weken in Raalte, nu 17-jarige jongen uit Wijhe zwaar mishandeld op kermis
  PREMIUM

  Grof geweld laatste weken in Raalte, nu 17-jarige jongen uit Wijhe zwaar mishandeld op kermis

  Meerdere heftige geweldsincidenten binnen drie weken in Raalte. Afgelopen woensdag werd een 17-jarige jongen uit Wijhe slachtoffer van zware mishandeling op de kermis. Vorig weekend werd een Duitser in Raalte in zijn been gestoken en op Koningsdag volgde na een steekincident een grote vechtpartij waar kopschoppen werden uitgedeeld. ,,We vinden het heel vervelend dat dit in korte tijd gebeurt’’, zegt politiewoordvoerder Linda Bouwman.
 2. Prinses Beatrix bezoekt kleurrijk tuinfestival in Laag Zuthem: ‘Hoop dat mijn bloemen in paleis komen’
  PREMIUM
  met video
  1

  Prinses Beatrix bezoekt kleurrijk tuinfesti­val in Laag Zuthem: ‘Hoop dat mijn bloemen in paleis komen’

  Hoog bezoek bij tuinfestival Gardenista in Laag Zuthem. Daar nam vanmiddag prinses Beatrix een kijkje ter ere van het 150-jarige jubileum van tuinvereniging Groei & Bloei, dat het festival organiseert. De 84-jarige prinses is beschermvrouw van de vereniging en ging in Laag Zuthem in gesprek met enkele nerveuze tuinders. ,,Ik heb van tevoren wel even een paar keer geoefend wat ik wilde zeggen.”

Salland