Volledig scherm
Afzwaaiend prins carnaval Michel 1 van carnavalsvereniging de Stöppelkaters uit Raalte, geflankeerd door wethouder Wout Wagenmans (links) en Han Wiendels van Herstructureringsmaatschappij Overijssel. © Stöppelkaters

Raalter carnavalsprins gaat verder als bouwpastoor

De Raalter carnavalsprins Michel 1 ofwel Michel Rabelink heeft zijn scepter ingeruild voor een bouwhelm. Op het voormalige MBI-terrein aan de Kanaalstraat Oostzijde in Raalte vierde hij de start van de nieuwbouw voor de Raalter carnavalsvereniging, waarbij hij nu fungeert als bouwpastoor.

Hij deed dat samen met twee belangrijke partners in het voorbereidingstraject van de nieuwbouw van de Stöppelkaters, wethouder Wout Wagenmans en Han Wiendels van Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO).

Rabelink prees de vruchtbare samenwerking met gemeente en HMO, die bijdroegen aan het groene licht voor de bouw op het inmiddels gesaneerde terrein. De fundering van de nieuwbouw is inmiddels gelegd, binnenkort gaat aannemer en bouwbedrijf Meijer de hoogte in. Bouwpastoor Rabelink verwacht al snel het hoogste punt van de nieuwbouw.

Ter plekke komt een multifunctioneel gebouw met onder meer vergaderruimten, kantine, dansgelegenheid, werkplaats en opslagruimte voor materialen. Ook andere verenigingen hebben inmiddels opslagruimte gehuurd of serieuze belangstelling getoond. Zo maakt ook de Voedselbank Raalte straks gebruik van de nieuwbouw.

De carnavalsvereniging kijkt uit naar de oplevering van het gebouw. Hun huidige clubhuis en loods bij het NS-station zijn te klein voor alle activiteiten van de vereniging en te oud om er nog in te investeren. Het nieuwe pand telt straks een kleine duizend vierkante meter. De Stöppelkaters vieren niet alleen carnaval. Als vrijwilliger zijn de leden ook betrokken bij diverse evenementen in Raalte, zoals Ribs & Blues, Stöppelhaene, In de Smaak en Streetlive.

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2298 stemmen