Bram de Krosse met het boekje over Henkie Fluit. De hoofdpersoon wordt op de achtergrond verbeeld door Peter van Hemert, bevriend met cartoonist Pieter Zandvliet (rechts).
Volledig scherm
Bram de Krosse met het boekje over Henkie Fluit. De hoofdpersoon wordt op de achtergrond verbeeld door Peter van Hemert, bevriend met cartoonist Pieter Zandvliet (rechts). © Gerard Vrakking

Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

De Raalter kunstenaar Bram de Krosse heeft zaterdagmiddag op Pedro Pico Pop een bijzonder boekje opengedaan over ‘Henkie Fluit’, een bankhanger eerste klas die alleen maar goedkoop bier drinkt en chips vreet. Bram begon het verhaal twee jaar geleden in een speciaal hiervoor gekocht boekje met een introductie van 'Henkie' en twee tekeningen van het fictieve heerschap, met kwijnende haardos en groeiende bierbuik. Het vormde de start van een verhaalestafette, waarbij pen, penceel en potlood werden doorgegeven aan zestien andere kunstenaars. Zij borduurden voort op het verhaal en maakten er ook allemaal één of meer kunstwerkjes op A5-formaat bij. 

 1. Vertrouwen Raalter politiek in Cultuurboerderij Strunk lijkt te verdampen: ‘We gaan niet zomaar bijpassen’
  PREMIUM
  1

  Vertrouwen Raalter politiek in Cultuur­boer­de­rij Strunk lijkt te verdampen: ‘We gaan niet zomaar bijpassen’

  Nog geen twee maanden nadat de gemeenteraad van Raalte akkoord ging met een investering van 6,7 ton in Cultuurboerderij Strunk, trekt het projectteam de handen af van het plan. De raad zag dit niet aankomen en tast in het duister over de achterliggende redenen. Twijfels over het project nemen de overhand. ,,Wij stonden er al niet om te springen en dat gevoel is alleen maar sterker geworden’’, zegt Alexander Kreule van coalitiepartij VVD.
 2. Ideeën te over voor toekomst van Marcellinuskerk in Broekland: ‘Deze plannen staan in de kinderschoenen’
  PREMIUM

  Ideeën te over voor toekomst van Marcelli­nus­kerk in Broekland: ‘Deze plannen staan in de kinder­schoe­nen’

  Dat de Marcellinuskerk in Broekland op termijn sluit is een zekerheid. Maar wat moet er met het gebouw gebeuren? Een actieve groep inwoners uit Broekland heeft met hulp van onder meer twee afstudeerstudenten nu verschillende varianten op tafel gelegd. Of beter gezegd: tentoongesteld. Ieder weekend is de kerk geopend en kunnen bezoekers zich inlezen over de toekomst van de kerk.
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis

Salland