Bram de Krosse met het boekje over Henkie Fluit. De hoofdpersoon wordt op de achtergrond verbeeld door Peter van Hemert, bevriend met cartoonist Pieter Zandvliet (rechts).
Volledig scherm
Bram de Krosse met het boekje over Henkie Fluit. De hoofdpersoon wordt op de achtergrond verbeeld door Peter van Hemert, bevriend met cartoonist Pieter Zandvliet (rechts). © Gerard Vrakking

Raalter kunstenaar brengt boekje over Henkie Fluit

De Raalter kunstenaar Bram de Krosse heeft zaterdagmiddag op Pedro Pico Pop een bijzonder boekje opengedaan over ‘Henkie Fluit’, een bankhanger eerste klas die alleen maar goedkoop bier drinkt en chips vreet. Bram begon het verhaal twee jaar geleden in een speciaal hiervoor gekocht boekje met een introductie van 'Henkie' en twee tekeningen van het fictieve heerschap, met kwijnende haardos en groeiende bierbuik. Het vormde de start van een verhaalestafette, waarbij pen, penceel en potlood werden doorgegeven aan zestien andere kunstenaars. Zij borduurden voort op het verhaal en maakten er ook allemaal één of meer kunstwerkjes op A5-formaat bij. 

Salland