Archiefbeeld van Sylvia van der Heide.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld van Sylvia van der Heide. © Ronald Hissink

Raalter wethouder vertrekt al na drie maanden vanwege gezond­heids­re­de­nen

De 51-jarige wethouder Sylvia van der Heide (Burgerbelangen) legt per direct haar werk neer als wethouder van de gemeente Raalte. Na nog drie maanden als bestuurder actief geweest te zijn, stopt ze als wethouder vanwege gezondheidsredenen. Dat laat ze weten in een ontslagbrief aan de gemeenteraad. ,,Het bewaken van mijn gezondheid is niet verenigbaar met het uitvoeren van mijn taak als wethouder’’, zegt ze.

1 reactie

 • Ina van Nispen

  1 maand geleden
  Jammer maar gezondheid gaat voor. Sterkte
 1. Wroetvarkensstal in Heeten oogst lof, maar duurder vlees schrikt af: ‘Ik kies toch vaak voor de knallers’
  PREMIUM
  Met video
  1

  Wroetvar­kens­stal in Heeten oogst lof, maar duurder vlees schrikt af: ‘Ik kies toch vaak voor de knallers’

  Wat te doen op een zonnige zondagmiddag? Even gezellig samen naar een varkensstal, bijvoorbeeld. Vanwege het Weekend van het Varken zetten veertien stallen in het land hun deuren open. Dat zijn dan niet de megastallen, maar juist de boeren die het net even anders doen. De bezoeker geniet ervan, maar eenmaal bij het vleesschap is het toch de portemonnee die de keus bepaalt.
 2. Snelheidsaanpassingen op Raalterstraat Heino gaan door, maar er moet een jaar lang gemeten worden
  PREMIUM

  Snelheids­aan­pas­sin­gen op Raalter­straat Heino gaan door, maar er moet een jaar lang gemeten worden

  De omstreden snelheidsaanpassingen op de Raalterstraat in Heino gaan – zoals verwacht – door. Hoewel politieke partijen als Gemeentebelangen en de PvdA nog twijfels hebben of de aanpassingen effect hebben, gaat een groter deel van de weg van 80 naar 50 kilometer per uur en komt er andere belijning. Of deze ‘sobere’ maatregelen effect hebben, moet na een jaar blijken.