Harry Hagen van PB en de dames Ria Schiphorst en Joke Bieleman geven welkomstboxen uit aan nieuwe inwoners van Nieuw Heeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Harry Hagen van PB en de dames Ria Schiphorst en Joke Bieleman geven welkomstboxen uit aan nieuwe inwoners van Nieuw Heeten. © Lenneke Lingmont

Randstedelingen die in Nieuw Heeten komen wonen verbaasd over welkomstcadeau: 'Ze hebben zoiets nog nooit meegemaakt’

Nieuwkomers die zich in Nieuw Heeten vestigen krijgen van het Plaatselijk Belang een Welkomstbox overhandigd. De doos zit vol presentjes, informatie en de dorpsvlag. ,,Westerlingen verbazen zich over onze mentaliteit. Maar we leven maar één keer, laten we er dan samen ook wat moois van maken’’, zegt Harry Hagen van PB Nieuw Heeten. 

Waar gebeurt het nog? Dat een klein comité nieuwe inwoners met een presentje verwelkomt. Of überhaupt welkom heet? In grote steden krijgt men alleen een brief, in kleinere gemeenten soms een uitnodiging op het stadhuis. In Nieuw Heeten pakken ze dat al 25 jaar heel anders aan. De kerk geeft tot voor kort, iedere nieuwkomer een glaasje met een kaarsje en doosje chocolaatjes. Persoonlijk overhandigd door Ria Schiphorst (63) en Joke Bieleman (67). Zo krijgt de gemeenschap meteen een beeld welk vlees ze in de kuip heeft en kan de kerk mooi een oogje in het zeil houden.

Salland