Recordpoging: 81 kruiwagenduwers in polonaise door Heino

videoHet leek maandagmiddag wel alsof de carnavalsstoet al door Heino trok. Voorafgegaan door de prinsenwagen van de carnavalsvereniging De Sökkestoppers - en met muziek - kuierde een lange rij kruiwagenrijders door het dorp. De een nog fraaier uitgedost dan de ander.

De kruiwagenpolonaise, zoals De Sökkestoppers het optreden omschreef, was deels om 'wat gekkigheid' en reuring in het dorp te creëren. Er zat ook een competitie-element aan vast. De Heinose carnavalsvereniging probeert met de sliert van kruiwagenduwers een plek te verwerven in het Guinness Book of Records.

Notaris

De notaris noteerde 81 kruiers. Met video-opnamen die van de polonaise zijn gemaakt, gaat de registratie naar de organisatie van het Guinness Book of Records. Aan haar om te bepalen of de prestatie een plekje verdient tussen de andere records.

Volledig scherm
Kruiwagenpolonaise in Heino. © Gerard Vrakking
  1. Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte
    PREMIUM

    Syrisch gezin wil na vlucht niet leven van uitkering en begint eigen supermarkt in Raalte

    In strakke, nette kleding staat Louai Kasoumeh (42) bij de ingang van zijn supermarkt Nour Alsham te wachten. Een brede grijns op zijn gezicht vertelt dat hij apetrots is op zijn eigen bedrijf en dat wil hij delen met de wereld. Na jaren van vluchten, gescheiden leven van zijn gezin en het van binnen en buiten bekijken van asielzoekerscentra in Nederland, kan hij nu met zijn gezin een bestaan opbouwen in het kalme Salland. Vorige week openden de Syriërs hun winkel in het hart van Raalte, aan de Varkensmarkt.

Salland