Recordpoging: 81 kruiwagenduwers in polonaise door Heino

videoHet leek maandagmiddag wel alsof de carnavalsstoet al door Heino trok. Voorafgegaan door de prinsenwagen van de carnavalsvereniging De Sökkestoppers - en met muziek - kuierde een lange rij kruiwagenrijders door het dorp. De een nog fraaier uitgedost dan de ander.

De kruiwagenpolonaise, zoals De Sökkestoppers het optreden omschreef, was deels om 'wat gekkigheid' en reuring in het dorp te creëren. Er zat ook een competitie-element aan vast. De Heinose carnavalsvereniging probeert met de sliert van kruiwagenduwers een plek te verwerven in het Guinness Book of Records.

Notaris

De notaris noteerde 81 kruiers. Met video-opnamen die van de polonaise zijn gemaakt, gaat de registratie naar de organisatie van het Guinness Book of Records. Aan haar om te bepalen of de prestatie een plekje verdient tussen de andere records.

Volledig scherm
Kruiwagenpolonaise in Heino. © Gerard Vrakking
  1. Met één hand kan restaurateur Meike Mulder uit Raalte eigenlijk alles, behalve een steiger opbouwen
    PREMIUM

    Met één hand kan restaura­teur Meike Mulder uit Raalte eigenlijk alles, behalve een steiger opbouwen

    Toen Meike Mulder (20) zich vier jaar geleden bij Cibap Vakcollege in Zwolle meldde, had de toelatingscommissie de nodige aarzelingen. Zou de Raaltese, die haar linkeronderarm en -hand mist, een praktijkgerichte creatieve mbo-opleiding wel aan kunnen? Mulder heeft de toelatingscommissie van toen een ‘poepie’ laten ruiken. Met het diploma decoratie en restauratieschilder op zak, vertrekt ze binnenkort naar Antwerpen. Daar gaat ze zich verder specialiseren als restaurateur.

Salland