Volledig scherm
De replica van de kerktoren, met verlichte wijzerplaten, staat nu op de oever van de IJssel. Foto Matthijs Oppenhuizen

Replica kerktoren staat nu bij de IJssel

OLST - De replica van de Olster Willibrordkerk is terug in het straatbeeld. Deze staat nu op een stuk grond bij de IJssel, in de buurt van het veer tussen Olst en Welsum.

De replica van de kerktoren stond in juli nog in de Kortrickvijver in Olst. Wim T. Schippers werd zondag 1 juli zeventig jaar en de verjaardag van deze radio- en televisiemaker, schrijver en beeldend kunstenaar werd die dag groots gevierd door de heren van Herensociëteit Voorheen De Nuts Neut uit Olst, die groot fan zijn van 'Wim T.' Ter gelegenheid daarvan hadden de heren die zondagmiddag twee replica's onthuld van kunstwerken van Schippers. Dit gebeurde uiteraard in het door de heren in '97 aangelegde Willy Dobbeplantsoen in Olst. Het plantsoen dat veelvuldig voorbij kwam in de absurdistische televisieprogramma's van Schippers.

Zo maakte 'de jarige' in 1979 het 'Torentje van Drienerlo'. Dit is een verzonken kerktoren in de vijver van de Universiteit Twente. In de Kortrickvijver in Olst onthulden de heren die zondag in juli op hun beurt een verzonken replica van de Olster Willibrordkerk. Die toren verdween enkele weken later weer om op deze maandagmiddag in januari weer op te duiken aan de oever van de IJssel.

Salland