Volledig scherm

Replica 'Torentje van Drienerlo' in Kortrickvijver

OLST - Wim T. Schippers is zondag 1 juli zeventig jaar geworden en de verjaardag van deze radio- en televisiemaker, schrijver en beeldend kunstenaar is die dag groots gevierd door de heren van Herensociëteit Voorheen De Nuts Neut uit Olst, die groot fan zijn van 'Wim T.'

Ter gelegenheid daarvan hebben de heren zondagmiddag twee replica's onthuld van kunstwerken van Schippers. Dit gebeurde uiteraard in het door de heren in '97 aangelegde Willy Dobbeplantsoen in Olst. Het plantsoen dat veelvuldig voorbij kwam in de absurdistische televisieprogramma's van Schippers.

Zo maakte 'de jarige' in 1979 het 'Torentje van Drienerlo'. Dit is een verzonken kerktoren in de vijver van de Universiteit Twente. In de Kortrickvijver in Olst onthulden de heren zondag op hun beurt een verzonken replica van de Olster Willibrordkerk.

Verder maakte Schippers ooit de Pindakaasvloer die precies is wat de naam doet vermoeden. De Olster heren kwamen zondagmiddag op de proppen met hun variant: het Duo Penotti Zebrapad.

Klik hier voor de website van Voorheen De Nuts Neut.

Volledig scherm
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Salland