Gezelligheid op het Raalter festival Ribs & Blues, zoals in 2018.
Volledig scherm
Gezelligheid op het Raalter festival Ribs & Blues, zoals in 2018. © Gerard Vrakking

Ribs & Blues Raalte in pinksterweekeinde ook van de baan

Ribs & Blues in Raalte gaat dit jaar niet door. Het kabinet heeft tot 1 juni alle samenkomsten van mensen, zelfs van minder dan honderd mensen, in verband met het oprukkende coronavirus verboden. Het festival stond traditiegetrouw op de agenda voor het pinksterweekeinde, van 30 mei tot en met 1 juni.

De organisatie van het gratis toegankelijke festival zag de afgelasting al aankomen, vertelt organisator Jan Doppen. ,,Wij hadden niet het gevoel dat wij die beslissing zelf hoeven te nemen, dat zal de situatie voor ons doen. Wij hadden vanavond eigenlijk een vergadering, maar vanwege de maatregelen ging die niet door. Wij weten bijna zeker dat deze zomer de meeste evenementen eruit gaan. Dan kan je twee dingen doen: zelf het evenement afgelasten, of wachten op de regering. 

,,In feite volgen we dus de richtlijnen. Het was natuurlijk koffiedik kijken, maar iedereen is ervan overtuigd dat het praktisch gezien helemaal niet mogelijk is om door te gaan.”

Meer festivals

,,De kosten hadden we sowieso al, en die zijn voor een groot deel al betaald. Iedereen zit in hetzelfde schuitje. Van Lowlands tot Pinkpop en van Dauwpop tot ons als Ribs & Blues zijnde. Ik wilde niet als eerste het evenement afblazen, ik wilde duidelijkheid van hogerhand. Het is een verschrikkelijk gevoel om te zeggen dat de editie van 2020 niet door kan gaan.”

Salland