Volledig scherm
De stichting Ribs & Blues had de band ZZ Top hoog op haar verlanglijstje, maar is niet langer bereid om torenhoge gages te betalen. © AFP

Ribs & Blues in Raalte staakt wedloop om dure wereldsterren

De wedloop bij het contracteren van wereldsterren heeft Ribs & Blues opgegeven. De Raalter stichting biedt haar fans in plaats daarvan gratis muziek op de openingsavond (8 juni), evenals op de twee pinksterdagen daarna.

,,Vraag niet hoe het kan, maar profiteer ervan’’, zegt Ton Groot Beumer, voorzitter van Ribs & Blues, dat dit jaar voor de derde keer werd uitverkoren tot beste bluesfestival van Europa. ,,We zijn groot geworden met roots & blues, daar zijn we goed in dat blijkt wel uit de internationale waardering. Op de ‘betaalde’ zaterdagavond hebben we de laatste jaren wereldnamen uit de popgeschiedenis gehaald zoals Status Quo, The Beach Boys, 10 CC en Level 42 . Natuurlijk stonden ook Joe Bonamassa en ZZ Top op ons verlanglijstje. Die categorie bands vraagt enorme gages en in die wedloop willen en kunnen we niet meer mee, want de risico’s worden veel te groot. We kiezen nu bewust voor drie gratis toegankelijke festivaldagen.’’

Tricklebolt

Tricklebolt behoort tot de negen attracties die de stichting voor het komende festival heeft gestrikt. De Sallandse band heeft zijn roots in rock van de jaren zeventig, maar noemt specifiek Harry Muskee van Cuby & the Blizzards als een van zijn grootste inspiratiebronnen. Hij geldt als de oervader van de Nederlandse blues. Ook acte de présence geeft de Nederlandse band My Baby (dansbare, spiritueel geladen, psychedelische bluesrock).

Uit Amerika komen de bands Blackberry Smoke en Gov’t Mule (southern rock), Southern Avenue (soul) en de blueszangers Cedric Burnside en Lil Jimmy Reed. De Schotse band King King (bluesrock) en de Britse gitarist Laurence Jones (bluesy soft rock) completeren de eerste trekpleisters van wie de komst kan worden bevestigd.

Salland

poll

Martijn Dadema (Raalte) als burgemeester van Deventer: goede zaak?

  • Ja, Dadema mag van mij burgemeester van Deventer worden! (35%)
  • Nee, Dadema moet burgemeester van Raalte blijven! (65%)
2298 stemmen