Volledig scherm
PREMIUM
Johnny Roelofsen begon zijn bedrijf als eenmanszaak in Raalte. © Roelofsen Horse Trucks

Roelofsen Horse Trucks: Hoe een eenmanszaakje vanuit Raalte wereldwijd toonaangevend werd

Ruim dertig jaar geleden verkocht Jonny Roelofsen als eenpitter zijn eerste paardentruck: een omgebouwde oude Mercedes 508. Nu is Roelofsen Horse Trucks een wereldwijd toonaangevend truckbouwer voor de paardentopsport. En het bedrijf uit Raalte blijft groeien. ,,Op dit niveau komen is moeilijk, er blijven is nóg lastiger.’’

Het is een imposant gezicht, de tientallen uitgestalde luxe paardentrucks op het terrein aan de Heesweg in Raalte. Open dagen zijn een waar feestje voor liefhebbers. De laatste keer namen tweeduizend bezoekers een kijkje bij de bouw van de hypermoderne en luxe voertuigen, die vaak compleet zijn voorzien van woonruimte met onder meer een bar en badkamer. Ze worden op maat gemaakt voor illustere namen uit de paardensport: Gerco Schröder, Edward Gal, Anky van Grunsven, Maikel van der Vleuten en Jeroen Dubbeldam. 

  1. Persoonlijke verhalen drijfveer achter viering 75 jaar bevrijding van Raalte
    PREMIUM

    Persoonlij­ke verhalen drijfveer achter viering 75 jaar bevrijding van Raalte

    Met een vrijheidsconcert bij de Basiliek van de Heilige Kruisverheffing aan de Kerkstraat in Raalte eindigt op 5 mei 2020 een periode van drie weken die volledig in het teken staat van 75 jaar bevrijding. Het Orkest over de IJssel, onder leiding van Raaltenaar Hans Groen, aangevuld met regionale artiesten verzorgt het concert. Hierbij worden op de kerk met grote beamers (‘videomapping’) beelden uit de oorlogsjaren geprojecteerd.

Salland