Volledig scherm
Afzwemmen in het bassin van zwembad Tijenraan. Rohda Raalte heeft haar oog op het zwembad laten vallen. © Sportbedrijf Raalte

Rohda Raalte hoopt op clubgebouw in zwembad

RAALTE - Rohda Raalte heeft het oog laten vallen op het huidige zwembad Tijenraan. Het bassin biedt volgens de vereniging ruimte voor tien tot twaalf kleedkamers. Boven op de vloer kan het nieuwe clubhuis verrijzen.

Het is een ander scenario dat Rohda Raalte volgt, als vervanging voor zijn gedateerde clubgebouw. Eerder opperde de vereniging een volledig clubhuis te bouwen, tegen de tribune aan. Zodra Tijenraan zou zijn gesloopt, kon de bouw beginnen.

Maar de kosten voor een compleet nieuw clubgebouw met kleedkamers zijn fors. Geschat is dat daarvoor zo'n twee miljoen euro nodig is. Rohda Raalte beseft dat die optie zo goed als zeker financieel onhaalbaar is.

Met de koerswijziging kan de club de kosten drastisch beperken. "We willen het casco laten staan", zegt Han Reinders, die maandagavond tot voorzitter van Rohda Raalte is gekozen.

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland