Volledig scherm
PREMIUM
© Gerard Vrakking/archieffoto

Ruim 200 kilometer routes in Slinger van Salland

Vijf nieuwe fietsroutes rondom Sallandse dorpen moeten vanaf dit najaar meer toeristen naar de streek trekken. Het geld komt van Europa, maar het initiatief is van lokale ondernemers. Inmiddels liggen er zoveel plannen dat SallandMarketing al bezig is met meer routes.

Ruim 200 kilometer fietsroutes door de gemeenten Raalte, Olst-Wijhe en Deventer, en onderweg overnachten, een lunch genieten, excursie doen of een bijzondere winkel of werkplaats bezoeken. Dat is het idee achter de Slinger van Salland.

 1. Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskonten zijn wij’

  Thuiskomen in het oudste tolhuisje van Raalte: ‘Wat een gelukskon­ten zijn wij’

  De renovatie en uitbreiding van het oudste tolhuisje van Raalte zit er op. Eigenaren Marieke en Frank Elders hebben 2,5 jaar bloed, zweet en tranen in het opmerkelijke bouwproject zitten. Vol trots openen ze vrijdag 27 september de deuren van het gemeentelijk monument om iedereen de pittoreske woning te tonen tijdens een open huis. Vanaf oktober kunnen gasten het huisje huren per week(-end) of midweek. ,,We gaan zien hoe dat loopt.”
 2. Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest
  video

  Luttenberg houdt ‘zwientie tikken’ gewoon op het programma van het dorpsfeest

  Opnieuw richten dierenclubs de pijlen op het ‘zwientie tikken’. Animal Rights en vier andere dierenorganisaties roepen de NVWA op te treden tegen deze vorm van plattelandsvermaak dat zondag op de agenda staat in Luttenberg. Ze vragen de gemeente Raalte het evenement af te gelasten. De argumenten: dierenwelzijn en de mogelijke verspreiding van dierziektes. In Luttenberg houden ze het hoofd koel: ,,Iedereen mag zijn eigen mening hebben.”

Salland