Een vrouw kijkt door de lens van haar camera naar de boerderij van het schuilgezin bij Ruinerwold.
Volledig scherm
PREMIUM
Een vrouw kijkt door de lens van haar camera naar de boerderij van het schuilgezin bij Ruinerwold. © EPA/Vincent Jannink

‘Ruinerwold-vader’ Gerrit-Jan uit Herxen jarenlang gezocht door familie, buren dachten dat hij dood was

Nadat Gerrit-Jan van D. (67), geboren in het Overijsselse Herxen, zich aansloot bij de omstreden Moonsekte is door zijn familie jarenlang tevergeefs gezocht naar de verloren zoon. Buurtbewoners en kennissen uit het dorpje tussen Zwolle en Wijhe meenden dat Gerrit-Jan al die jaren niet meer leefde, nadat hij naar Zuid-Korea zou zijn vertrokken.

Pas afgelopen dagen is duidelijk geworden dat het om de man gaat waar zij al die jaren naar hebben gezocht. De vader van Gerrit-Jan, een bekende romanschrijver uit Herxen, liet in het najaar van 2012 in een interview in het lokale Protestantse blad NICO weten dat hij het er ontzettend moeilijk mee had dat zijn zoon al ruim twintig jaar kwijt was. Hij kon niet begrijpen wat er met zijn zoon was gebeurd. ‘Maar het leven gaat wel door en de keuze is nu aan mijn zoon om ons op te zoeken’, vertelde hij in het openhartige vraaggesprek.

  1. HOFtheater in Raalte experimenteert er op los: ‘Schoolmusicals op onze planken met live stream voor familie thuis’
    PREMIUM

    HOFtheater in Raalte experimen­teert er op los: ‘Schoolmu­si­cals op onze planken met live stream voor familie thuis’

    Volle zalen trekt een theater momenteel niet, laat staan kijken naar de mogelijkheden om kleine groepen toe te laten. Want krijg je dan wel de sfeer die je wil hebben in een theater als er maar dertig man of honderd man zitten? Het HOFtheater in Raalte denkt op alle mogelijke manieren na om toch te openen vanaf 1 juni. ,,We hebben een culturele maatschappelijke functie. Wat kan, willen we doen. We gaan experimenteren.”

Salland