Salland Zoemt met van links af Mans Mees , Harrie Kiekebosch, Jan Overesch en Agnes Heethaar
Volledig scherm
PREMIUM
Salland Zoemt met van links af Mans Mees , Harrie Kiekebosch, Jan Overesch en Agnes Heethaar © Gerard Vrakking

Salland Zoemt wil meer insecten in regio: ‘Alle inwoners kunnen daarbij helpen’

Hoe krijg je meer insecten, vogels en wilde plantengroei in de regio? Door verbindingswegen te maken. Met dat plan wil Salland Zoemt ervoor zorgen dat meer insecten hun weg kunnen vinden in Salland. Het project is onlangs begonnen; landeigenaren wordt gevraagd mee te werken aan het initiatief vanuit de provincie Overijssel. 

Door natuurlijke elementen als poelen, sloten, akkerranden en bosschages aan te leggen, moet het weer zoemen in Salland. Agnes Heethaar is de kartrekker. Samen met Harrie Kiekebosch, Mans Mees, Jan Overesch heeft ze als doel om een driehoek aan ‘verbindingswegen’ te creëren tussen Raalte, Heino en Lemelerveld. 

  1. Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’
    PREMIUM

    Gemeente Raalte wil graf van overleden man en dochter ruimen, moeder Rita is woest: ‘Ik heb recht op dat graf’

    Rita van Dijk uit Zwolle is woest op de gemeente Raalte. De gemeente ruimt het graf van haar overleden man en dochter in Heino, omdat de termijn van dertig jaar verloopt. Van Dijk claimt grafrechten voor onbepaalde tijd te hebben. Raalte vindt het een verdrietige situatie, maar zegt dat wat er destijds met haar is besproken nooit is vastgelegd. ,,Nu maakt u, dertig jaar later, wederom fouten.”

Salland