Sallanders waarderen nieuwe opzet Ribs & Blues op zaterdag

videoDe nieuwe opzet van Ribs & Blues op zaterdag valt duidelijk in de smaak bij het publiek. De bezoekers stromen vanavond in groten getale toe in de grote tent, terwijl ook de nieuwe Delta Club goed gevuld is. Opvallend veel jongeren hebben zich gemeld op het festivalterrein in Raalte.

Wie vreesde dat noodweer voor hinder zou zorgen, kan op deze eerste dag al snel opgelucht ademhalen. Omdat het festivalterrein zich middenin in het dorp bevindt en niet op een open vlakte, hebben de stevige windvlagen nauwelijks kans om de orde te verstoren. Vanavond is het zelfs mooi weer. Een strak blauwe hemel. Geen wolkje te bekennen.

Volledig scherm
Optredens tijdens Ribs & Blues vanavond © Gerard Vrakking

Waardering

Ook de stemming is zonnig. Gezien de massale toeloop waarderen vooral streekgenoten de keuze van de organisatie om voortaan af te zien van wereldberoemde maar duurbetaalde popbands op zaterdagavond en in plaats daarvan ruimte te bieden aan gratis te beluisteren bluesmuziek in de stijl van eerste en tweede pinksterdag. Daarvoor zorgen in de grote tent Gov't Mule, Blackberry Smoke en My Baby.

Het publiek geniet ook duidelijk van de sfeer in de Delta Club, hoewel daar duidelijk sprake is van een trendbreuk. Dat geldt vooral voor het optreden van Fay Loren, de Queen of Burlesque, die vanuit een levensgroot champagneglas haar sensuele performance doet. Verder komen daar danseressen, variété - en theaterartiesten over het voetlicht en zorgt een liveband voor passende muziek.

Volledig scherm
Raalte Ribs & Blues optreden Fay Loren © Gerard Vrakking

Salland