Volledig scherm
Boeren hebben de deur van het Groninger provinciehuis er tijdens de protestactie met een tractor uitgereden. © ANP/Siese Veenstra

Sallands bouwbedrijf valt met de deur in huis met goedkope offerte voor entree provinciehuis Groningen

Bouwbedrijf Hoogeslag uit het Sallandse dorp Mariënheem heeft een ludieke offerte ingediend bij de provincie Groningen voor het herstellen of vervangen van de voordeuren van het provinciehuis. Die werden maandagmiddag door een trekker geramd tijdens het boerenprotest tegen de strengere stikstofregels. De schade werd geraamd op 13.000 euro, meldden media vanuit Groningen.

Maar in Mariënheem kunnen ze het voor minder dan de helft van die prijs fiksen, valt het familiebedrijf 'meteen maar met de deur in huis’. En daarvoor krijgen de Groningers twee nieuwe voordeuren ‘monumentgroen afgelakt inclusief logo’s, vervangen/hergebruiken hang- en sluitwerk, herstelwerkzaamheden kozijnen indien nodig'. Een deurbel komt er gratis bij. ,,Zodat eventuele bezoekers bij een dichte deur aan kunnen bellen. Dit om schade in de toekomst te voorkomen’’, aldus de offerte. ,,In verband met de duurzaamheid en stikstofproblematiek zal Bouwbedrijf Hoogeslag BV zoveel mogelijk bestaande materialen hergebruiken. Totaalprijs: €6.400,- (zegge zesduizend vierhonderd euro) incl. BTW.’’

Volledig scherm
De offerte van Hoogeslag kreeg op Facebook al meer dan tweeduizend 'likes' en honderden opmerkingen. Op de deuren kunnen de logo's komen van de provincie en het bouwbedrijf zelf. © Screenshot Facebookpagina Hoogeslag

Crowdfundingsactie

De deur werd maandag aan diggelen gereden door de boze Groninger boer Sander van Adrichem, die daar ook voor aansprakelijk wordt gesteld. Via de pagina doneeractie.nl is inmiddels een crowdfundingsactie voor hem gestart, met als streven om binnen 31 dagen het bedrag van 13.000 euro op te halen.

Dichte portemonnee

Of de provincie Groningen de klus aan het Mariënheemse bouwbedrijf gunt lijkt niet logisch. Want ondanks de lage kosten die Hoogeslag rekent kan de toegangsdeur zelfs met een dichte portemonnee worden hersteld.  Kingma’s Bouwbedrijf uit Buitenpost heeft namelijk aangeboden de schade kosteloos te herstellen, inclusief ‘alle materiaal, mankracht, kennis en expertise’.

 1. FNV slaat alarm over ‘erbarmelijke omstandigheden’ van arbeidsmigranten op vakantiepark in Heino
  PREMIUM
  update

  FNV slaat alarm over ‘erbarme­lij­ke omstandig­he­den’ van arbeidsmi­gran­ten op vakantie­park in Heino

  De FNV wil dat de gemeente Raalte zorgt voor verbetering van de huisvesting van circa tweehonderd arbeidsmigranten op vakantiepark Landgoed Old Heino in Heino. De vakbond overhandigt daarom vanmiddag een zwartboek aan burgemeester Martijn Dadema. ,,De omstandigheden waaronder die mensen moeten leven, zijn erbarmelijk’’, zegt FNV-woordvoerder Bart Plaatje.
 2. Vandalen gooien achtergelaten fiets door schoolruit in Heino

  Vandalen gooien achtergela­ten fiets door schoolruit in Heino

  Opnieuw is een fiets vernield op het schoolplein van de katholieke Dalton basisschool De Dolfijn in Heino. Dit weekend is met een fiets een ruit van de entree van de school kapot gegooid. ,,Ik heb een mail uitgedaan naar alle ouders met de oproep dat ze er echt voor moeten zorgen dat voor het weekend alle fietsen van kinderen meegenomen worden. Want het is nu al de derde of vierde fiets die dit jaar vernield wordt”, zegt directeur Arno Roelofs in reactie op de schade.

Salland