Volledig scherm
Pim Mulder met zijn paard in actie op de Sallandse Ruiterdagen in Marienheem. © Gerard Vrakking

Sallandse Ruiterdagen houdt vast aan traditie

Voor de 36ste keer worden de Sallandse Ruiterdagen gehouden in Manege Bartels in Mariënheem. Leonie Bosch van de organisatie blikt tevreden terug. ,,De afgelopen dagen zijn goed verlopen. We hebben nul klachten gehad van de deelnemers, en er is geen ambulance aan te pas gekomen. Daarnaast hebben we een strak schema; voor elke combinatie hebben we anderhalve minuut. Dat hebben we goed volgehouden, zodat iedereen op tijd kon starten.'' Zaterdag was de laatste dag voor de paarden, hierna volgen de pony's nog.

,,Tijdens de Sallandse Ruiterdagen houden we traditie in ere. Dus bij elke rubriek geven we de zes beste ruiters een prijsuitreiking in de ring met ereronde. Bij de finale wordt de winnaar een deken omgehangen en een trompettist speelt het Wilhelmus. Dat is voor vele deelnemers bijzonder. Samen met het concept dat we niet groter willen, maar wel aan onze tradities vasthouden, maakt dat we er nog steeds zijn.''

  1. 5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romantische verbintenis of een verstandshuwelijk?
    PREMIUM

    5 jaar na het huwelijk van sport & cultuur in Nieuw Heeten: Een romanti­sche verbinte­nis of een verstands­hu­we­lijk?

    De multifunctionele accommodatie De Belte in Nieuw Heeten bestaat vijf jaar. Jonkheer Sport en Vrouwe Cultuur werden door toenmalig burgemeester Piet Zoon van Raalte symbolisch in de echt verbonden op 10 oktober 2014. Hoe is het nu, na vijf jaar huwelijk, met de liefde, het huis en de hypotheek? Is er ruis in de relatie, hoe ziet de toekomst eruit en is het eerste lustrum aanleiding voor een feestje?

Salland