Volledig scherm

Sallandse Wandelvierdaagse wint Goudhaentje

RAALTE - Het bestuur van de stichting Sallandse Wandelvierdaagse is uitgeroepen tot Goudhaentje 2012.

Het Goudhaentje is de jaarlijkse prijs voor een persoon of groep die de gemeente Raalte landelijk positief in de publiciteit brengt. Volgens de jury heeft de stichting Sallandse Wandel4daagse in vijf jaar tijd een evenement neergezet dat positieve uitstraling heeft tot ver buiten de gemeentegrenzen. Daarbij worden duizenden wandelliefhebbers op de been gebracht, onder wie ook steeds meer kinderen. Ook weet de stichting zo'n 150 vrijwilligers en steeds meer sponsors te mobiliseren. Herman Herms van 'tismawajewendBand had de eer het Goudhaentje te overhandigen aan voorzitter Chris de Bont van de stichting Sallandse Wandelvierdaagse.

In 2008 was Maaike Heethaar, destijds Miss Overijssel, de eerste winnaar van het Goudhaentje. In 2009 volgde paralympisch zwemmer Michel Tielbeke, in 2010 de Luttenbergse klompenmaker Martin Dijkman (die nationaal en internationaal scoorde met zijn Nachtwacht in klompjes), en in 2011 het Raalter dweilorkest 'tismawajewendBand.

Burgemeester Piet Zoon kijkt vooral positief terug op het voorbije jaar. In zijn nieuwjaarstoespraak somde Zoon voor alle kernen op welke plannen zijn gerealiseerd of op stapel staan. Zoals het samenlevingsveld en woningbouwplan voor Laag Zuthem, en kunstgras en een sporthal in Broekland. In Mariënheem zit de Parabool in De Veenhorst en steunt de gemeente uitbreiding van 't As-spel. Luttenberg kan verder met renovatie van Elckerlyc en woningbouw in plan Borgwijk. In Nieuw Heeten wordt slachterij Hutten verplaatst en komt binnenkort een plan voor een multifunctionele accommodatie (mfa). Heeten kreeg alsnog een directe busverbinding met Raalte, plus een trekpont over het kanaal. Lierderholthuis was blij met een voetpad en budget voor realisatie van een mfa. Heino kan een dorpshuis realiseren en het parkeerterrein bij het sportpark uitbreiden. In Raalte takt de Ceintuurbaan via een rotonde aan op de N348 en komt een nieuwe brede school.

Salland