Volledig scherm
De symbolische eerste steen in De Veldegge in Heeten is gelegd door wethouder Wout Wagenmans (rechts), directeur Marijke Kool van SallandWonen (midden) en Hans Valk (aannemersbedrijf Valk). © SallandWonen

SallandWonen gaat voor gasloze woningen voor jong en oud

Het worden zeer duurzame huizen, die van buiten aangepast kunnen worden. Gisteren is de symbolische eerste steen gelegd voor de zogenoemde 'buitengewoonthuiswoningen' in Heeten. 

De nieuwbouwwoningen worden gerealiseerd op nieuwbouwlocatie De Veldegge in Heeten. De gasloze woningen zijn geschikt voor een- en tweepersoonshuishoudens en bestemd voor oude en jonge huurders.

Locaties

Woonstichting SallandWonen bouwt de komende jaren op verschillende locaties in de gemeente Raalte en gemeente Olst-Wijhe. Na Heeten worden er soortgelijke woningen gebouwd in Broekland, Olst en Raalte, stelt Marijke Kool van SallandWonen.

Volgens wethouder Wout Wagenmans, aanwezig tijdens het leggen van de eerste steen, is er veel behoefte aan de betaalbare huurwoningen. In Heeten worden vier huurwoningen gebouwd. De woningen worden volgens plan in december van dit jaar opgeleverd.

Aannemersbedrijf

De symbolische eerste steen in De Veldegge in Heeten is gelegd door wethouder Wout Wagenmans (rechts), directeur SallandWonen Marijke Kool (midden) en Hans Valk (links) van Aannemersbedrijf Valk.

  1. Vandalen gooien achtergelaten fiets door schoolruit in Heino

    Vandalen gooien achtergela­ten fiets door schoolruit in Heino

    Opnieuw is een fiets vernield op het schoolplein van de katholieke Dalton basisschool De Dolfijn in Heino. Dit weekend is met een fiets een ruit van de entree van de school kapot gegooid. ,,Ik heb een mail uitgedaan naar alle ouders met de oproep dat ze er echt voor moeten zorgen dat voor het weekend alle fietsen van kinderen meegenomen worden. Want het is nu al de derde of vierde fiets die dit jaar vernield wordt”, zegt directeur Arno Roelofs in reactie op de schade.

Salland