SallandWonen is voor het onderzoek naar beschermde diersoorten op zoek naar vrijwilligers, die het bijvoorbeeld leuk vinden om uitvliegende vleermuizen te tellen.
Volledig scherm
PREMIUM
SallandWonen is voor het onderzoek naar beschermde diersoorten op zoek naar vrijwilligers, die het bijvoorbeeld leuk vinden om uitvliegende vleermuizen te tellen. © RV

SallandWonen zoekt vrijwilligers om beschermde diersoorten in kaart te brengen

SallandWonen laat in kernen van de gemeentes Raalte en Olst-Wijhe onderzoek doen naar beschermde diersoorten, opdat daar rekening mee kan worden gehouden bij bouw, renovatie of verduurzaming van huizen. De woningcorporatie zoekt vrijwilligers die mee willen tellen.

Het onderzoek richt zich vooral op de aanwezigheid en verblijfplaatsen van gierzwaluwen, vleermuizen en huismussen. De informatie is nodig om een zogenoemd Soortenmanagementplan te maken. Daarin wordt bepaald hoe een populatie van beschermde diersoorten in stand gehouden en verbeterd kan worden. SallandWonen doet mee met een pilot van de provincie Overijssel. Ecologisch adviesbureau ECOquickscan voert het onderzoek samen met vrijwilligers uit. Dat begint in mei van dit jaar en duurt tot en met de zomer van 2020.

  1. Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis
    PREMIUM

    Muzikant Erwin Nyhoff uit Heeten brengt in zijn 6 meter lange Cadillac rock ’n roll bij u thuis

    Een Cadillac Sedan De Ville van 6 meter lang uit 1958, een akoestische gitaar en Erwin Nyhoff. Dat is kort gezegd het rondreizende muzikale minicircus dat Corona Cadillac Concerts heet. De 47-jarige zanger/gitarist uit Heeten heeft zoals bijna alle muzikanten vanwege corona een leeggeveegde agenda. ,,Als de mensen niet naar Erwin Nyhoff kunnen komen, moet Erwin Nyhoff maar naar de mensen toe’’, zegt de oud-voorman van rockband Prodigal Sons.

Salland