Beeld van de Samenloop voor Hoop in Raalte, die meer dan 50.000 euro opleverde voor KWF Kankerbestrijding.
Volledig scherm
Beeld van de Samenloop voor Hoop in Raalte, die meer dan 50.000 euro opleverde voor KWF Kankerbestrijding. © Gerard Vrakking

Samenloop voor Hoop in Raalte brengt meer dan 50.000 euro op

Een lach én een traan afgelopen weekend tijdens de tweede editie van De SamenLoop voor Hoop, gehouden op het terrein van CRT aan de Broeklanderdijk in Raalte. Maar ook veel saamhorigheid: deelnemers en belangstellenden brachten in totaal 51.502 euro bij elkaar voor de KWF Kankerbestrijding.

 1. Niet alleen kerk Mariënheem, maar hele dorp onder de loep genomen: ‘Verplaatsen creëert leegstand’
  PREMIUM

  Niet alleen kerk Mariënheem, maar hele dorp onder de loep genomen: ‘Verplaat­sen creëert leegstand’

  Zoals in bijna elk dorp in de gemeente Raalte wordt achter de schermen flink gewerkt aan het herbestemmen van kerkgebouwen. Zo ook in Mariënheem. Maar wat gebeurt er als je bepaalde functies uit dorpen verplaatst naar de kerk? ,,Dan krijg je op andere plekken leegstand’’, zegt Gerard Fikken, van de werkgroep voor de toekomst van het kerkgebouw. Dus wordt niet alleen de kerk, maar alle functies uit het dorp bekeken. Van voetbalkantine tot aan dorpshuis De Schalm.
 2. Frustratie bij GemeenteBelangen Raalte over formatie, CDA wijst op onwerkbare situatie met twee grootste partijen
  PREMIUM

  Frustratie bij GemeenteBe­lan­gen Raalte over formatie, CDA wijst op onwerkbare situatie met twee grootste partijen

  De grootste partij van Raalte, GemeenteBelangen, zat jarenlang onafgebroken in het college. Met een aanstaande coalitie van BurgerBelangen, CDA en VVD valt GB buiten de boot. Dat wringt bij de fractie. CDA was jarenlang coalitiegenoot en gaat voor het eerst inhoudelijk in op hun voorkeur voor BB. ,,De grootste partij buitensluiten? Draai het om: waarom zouden wij de grootste winnaar uitsluiten?’’, zegt Jeroen Neimeijer (CDA).

Salland