Volledig scherm
De verhuur van de woningen en appartementen in het project Burgemeesterkwartier in Raalte gaat van start. Impressie van de 22 appartementen aan de Westdorplaan, © MIX architectuur 2016

Senioren voorrang voor Burgemeesterkwartier Raalte

RAALTE - In de periode van 17 tot 30 januari kunnen woningzoekenden zich inschrijven voor een van de huurwoningen en appartementen in het Burgemeesterkwartier in Raalte.

Het gaat om het Raalter woningbouwproject op de plek van de voormalige Horizonschool en oude bibliotheek, op de hoek van de Westdorplaan en de Burgemeester Kerssemakersstraat.

Momenteel wordt het terrein bouwrijp gemaakt. Het is de bedoeling dat de daadwerkelijke bouw op 1 maart begint. Volgens de planning moeten de 22 appartementen en 5 woningen eind 2017 worden opgeleverd.

Woningcorporatie SallandWonen verwacht veel belangstelling voor dit plan. ,,Het Burgemeesterkwartier staat voor duurzaam, betaalbaar en toegankelijk wonen voor iedereen. De woningen en appartementen zijn optimaal geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen. Dit betekent dat ze duurzaam zijn met lage energielasten voor de bewoners. Ook zijn de woningen en de appartementen zeer geschikt voor senioren. Zo zijn de slaapkamer en badkamer gesitueerd op de begane grond van de woningen en is er een lift aanwezig in de twee appartementengebouwen'', meldt de corporatie.

De toewijzing gaat op basis van de inschrijfduur, waarbij 'senioren' van 55 jaar en ouder voorrang krijgen bij de verhuur.

Vanaf 12 januari zijn de brochure en tekeningen van de woningen en appartementen te vinden op de website van de woningcorporatie via www.sallandwonen.nl/burgemeesterkwartierraalte.

  1. Met één hand kan restaurateur Meike Mulder uit Raalte eigenlijk alles, behalve een steiger opbouwen
    PREMIUM

    Met één hand kan restaura­teur Meike Mulder uit Raalte eigenlijk alles, behalve een steiger opbouwen

    Toen Meike Mulder (20) zich vier jaar geleden bij Cibap Vakcollege in Zwolle meldde, had de toelatingscommissie de nodige aarzelingen. Zou de Raaltese, die haar linkeronderarm en -hand mist, een praktijkgerichte creatieve mbo-opleiding wel aan kunnen? Mulder heeft de toelatingscommissie van toen een ‘poepie’ laten ruiken. Met het diploma decoratie en restauratieschilder op zak, vertrekt ze binnenkort naar Antwerpen. Daar gaat ze zich verder specialiseren als restaurateur.

Salland