Volledig scherm
PREMIUM
Een paar jaar geleden zorgden ondernemers in Raalte al voor extra sfeer in het centrum: ze hingen T-shirts aan lijnen. © Gerard Vrakking/archieffoto

Sfeer in winkelcentrum Raalte kan wel oppepper gebruiken

Bezoekers zijn over het algemeen zeer te spreken over het winkelcentrum in het dorp Raalte. Het minst tevreden zijn ze over de sfeer. Die heeft te lijden onder bijvoorbeeld de leegstand van winkels in het dorpshart.

Winkeliers, vastgoedeigenaren en de gemeente Raalte bekijken of het winkelcentrum van Raalte-dorp compacter kan worden. Als het winkelgebied minder uitgestrekt is en winkeliers verhuizen naar lege panden in het centrum, is de kans op leegstand van winkels kleiner. En minder lege winkels maakt het centrum gezelliger.

 1. Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenksteen, mede dankzij een anonieme gulle gever
  PREMIUM

  Heinoër Flip Jonkman krijgt zijn gedenk­steen, mede dankzij een anonieme gulle gever

  Heinoër Flip Jonkman is een gelukkig mens. Er komt aan de Zwolseweg een door hem zo vurig gewenste herdenkingssteen voor vijf Canadese soldaten. Vier van hen kwamen om bij een aanslag tijdens de bevrijding aan het eind van de Tweede Wereldoorlog. Eén overleefde die ternauwernood. Op 12 april, exact 75 jaar na die dag, wordt de steen geplaatst aan de Zwolseweg. Mede dankzij een anonieme gulle gever die de 73-jarige Jonkman te hulp schoot.
 2. Verdachte van brandstichting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest
  PREMIUM
  Video

  Verdachte van brandstich­ting in eigen huis in Raalte blijft nog zeker twee maanden in voorarrest

  De voormalige bewoner van een uitgebrand huis aan de Reiger in Raalte blijft in elk geval nog tot 24 maart in voorarrest zitten op verdenking van brandstichting. Dat heeft de rechtbank besloten. Op die datum staat de inhoudelijke zitting gepland, hoewel het de vraag is of het er dan van zal komen: er moet nog een psychiater over de geestestoestand van de 43-jarige Laurens B. rapporteren.

Salland