Sinterklaas komt per motor speciaal uit Spanje om juf Anne-Marie (64) uit Raalte een fijn pensioen te wensen

VIDEONa bijna dertig jaar lesgeven aan de kleuters op de Sint Nicolaasschool in Lierderholthuis gaat Anne-Marie Klein Koerkamp (64) uit Raalte met pensioen. Haar laatste dag gaat niet onopgemerkt voorbij. Familieleden en oud-collega’s komen haar bedanken en zelfs Sinterklaas is er. De goedheiligman komt op de motor van Spanje naar Lierderholthuis voor een laatste bedankje. 

 1. Carnaval in Raalte op losse schroeven: optochten ‘onmogelijk’ en streep door opening seizoen
  PREMIUM

  Carnaval in Raalte op losse schroeven: optochten ‘onmogelijk’ en streep door opening seizoen

  Het carnavalsfeest in de regio Raalte wordt tijdens de komende editie sterk uitgekleed. De verenigingen zijn het erover eens dat een optocht organiseren in deze tijd een onmogelijke opgave is, waar volgende week een definitief besluit over valt. Wel staat al vast dat de verenigingen geen prins aanwijzen en een streep zetten door de start van het carnavalsseizoen op de Elfde van de Elfde.
 2. Raalter wethouder voorziet doemscenario in aanpak N35: ‘Minister past vertragingstactiek toe’
  PREMIUM

  Raalter wethouder voorziet doemscena­rio in aanpak N35: ‘Minister past vertra­gings­tac­tiek toe’

  Een keer is het genoeg, volgens wethouder van Raalte, Wout Wagenmans. Waar gedeputeerde Bert Boerman ‘voorzichtig optimistisch’ was over de verbreding van de N35, na een gesprek met minister Cora van Nieuwenhuizen, voorziet wethouder Wout Wagenmans een doemscenario. ,,Er is al zoveel onderzocht en er zijn zoveel argumenten. En nu moeten wij wéér over de brug komen.”
 3. Meer zorgorganisaties in IJsselland gaan zelf coronatests afnemen bij eigen zorgpersoneel

  Meer zorgorgani­sa­ties in IJsselland gaan zelf corona­tests afnemen bij eigen zorgperso­neel

  Zorgmedewerkers moeten zo snel mogelijk getest kunnen worden als ze klachten krijgen, daarover zijn zorgcentra en de GGD het met elkaar eens. Daarom is Zorgspectrum Het Zand in Zwolle op 1 september gestart met het zelf testen van zorgpersoneel. Dit bleek zo succesvol, dat meerdere zorgorganisaties zich nu hierbij aansluiten waardoor 3.500 zorgmedewerkers getest kunnen worden door eigen verpleegkundigen.
 4. Voormalig verpauperd MBI-terrein Raalte wordt nieuw leven ingeblazen met zonnepark: ‘Een ideale plek’
  PREMIUM

  Voormalig verpauperd MBI-ter­rein Raalte wordt nieuw leven ingeblazen met zonnepark: ‘Een ideale plek’

  Na de bouw van de nieuwe loods van carnavalsvereniging Stöppelkaters krijgt het voormalige MBI-terrein in Raalte verdere invulling. Het braakliggende terrein, dat na de sloop van de MBI-fabriek ontstond, wordt deels gevuld met zonnepanelen. De Herontwikkelingsmaatschappij Overijssel (HMO) en de gemeente Raalte laten weten dat ze in oktober beginnen met het plaatsen van het zonnepark.

Salland