Volledig scherm
© Thinkstock

Sinterklaas op het podium bij intocht in Raalte

RAALTE - Zaterdag komt Sinterklaas aan in Raalte. Om 14.00 uur maakt hij zijn entree op het grote podium bij hotel De Zwaan aan de Varkensmarkt.

De Sint wordt welkom geheten door het ROV-bestuur en wethouder Wout Wagemans. Aansluitend maakt Sinterklaas samen met alle Pieten een wandeling door de winkelstraten. Met een zwaaimoment op het balkon van De Zwaan wordt het feest afgesloten.

Het huisje van de Sint wordt dit jaar ingericht aan de Nieuwe Markt 10, (het pand naast Ami kappers). Sinterklaas is regelmatig in zijn huisje aanwezig en kinderen kunnen hem bezoeken. Ook staat er bij de deur een rode brievenbus waar kinderen hun tekeningen, kleurplaten en verlanglijstjes in mogen stoppen.

De agenda van de Sint is geopend. Voor een afspraak kun je contact opnemen met de Scouting Raalte, tel. 0572-363603. (bereikbaar alle werkdagen van 19.30 tot 20.30). Online: www.sinterklaas-raalte.nl

  1. Onderwijsinspectie blijft
kritisch op Landstede

    On­der­wijs­in­spec­tie blijft kritisch op Landstede

    Mbo-school Landstede heeft nog steeds onvoldoende grip op de kwaliteit. Dat zegt de onderwijsinspectie in een onlangs verschenen rapport op basis van een onderzoek bij vier (van de 95) opleidingen. Het oordeel betekent niet dat het onderwijs niet deugt. Het gaat vooral om de manier waarop Landstede de kwaliteit van de opleidingen en de examens in beeld heeft en kan garanderen, de zogenoemde kwaliteitsborging. Het is de vierde keer op rij dat de inspectie dit constateert.  

Salland