In een sloot in de omgeving van Lierderholthuis hebben gespecialiseerde amateurarcheologen bijzondere Tweede Wereldoorlog-vondsten gedaan.
Volledig scherm
PREMIUM
In een sloot in de omgeving van Lierderholthuis hebben gespecialiseerde amateurarcheologen bijzondere Tweede Wereldoorlog-vondsten gedaan. © Ronald Hissink

Speurders uit Salland doen bijzondere (én gevaarlijke) ontdekking: ‘Ik heb versterking nodig’

Ervaren amateurarcheologen uit Salland hebben een bijzondere ontdekking gedaan in een sloot in Lierderholthuis. De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) moest er zelfs aan te pas komen. ,,Toen ik vijf minuten met de detector rondliep wist ik genoeg: ik heb versterking nodig’’, zegt Bert Terlouw.

  1. Heino gaat strijdend ten onder, kansloze middag voor Alcides en Rohda Raalte en ABS stunt bij Colmschate
    Liveblog

    Heino gaat strijdend ten onder, kansloze middag voor Alcides en Rohda Raalte en ABS stunt bij Colmschate

    Na een moeizame start naderde Rohda Raalte in de afgelopen weken de vorm van vorig seizoen, maar daar bleek in de uitwedstrijd tegen Purmersteijn niets van waar. Alcides beleefde eveneens een teleurstellende middag, terwijl Heino strijdend ten onder ging tegen RKAVV. In de derde klasse D leek Colmschate’33 tegen hekkensluiter ABS aan het doelsaldo te kunnen gaan werken, maar de ploeg uit Bathmen verbaasde vriend en vijand door met 0-1 te winnen.