Volledig scherm
Traditiegetrouw wagen de Luttenbergers zich ook aan het gatgraven. © Luttenbergs Feest

Sportieve zaterdag op Luttenbergs Feest

De zaterdag van het Luttenbergs Feest stond vooral in het teken van een sportieve strijd. 's Ochtends tijdens de kalverkeuring beoordeelde de jury de verschillende roodbonte en zwartbonte kalveren op hun bouw en houding. 

Het schoonste kalf was voor Tijs uit Luttenberg. Besten uit Haarle had het mooiste roodbonte kalf en dat werd ook uitgeroepen tot 'Miss Salland'. Het mooiste zwartbond kalfje was van de Luttenbergse familie Van den Berg. In de panna-arena werd enthousiast gevoetbald, terwijl de Luttenbergse meiden werden gekapt en voorzien van make-up om daarna op de gevoelige plaat te worden vastgelegd

Kratstapelen

Het hoogtepunt van de dag was ’s middags het kratstapelen, met 38 teams. De hoogste stapel, met maar liefst 24 kratten, werd gebouwd door Niels Kolkman en Peter Heuven. Het 'dieptepunt' werd bereikt met het gatgraven, meldt de organisatie. De winnaars van het gatgraven waren Noud Holterman en Etienne Beuwer, met een diepte van 2,535 meter.

De zaterdagavond begon met een roofvogelshow en een spectaculaire show van Indian Pete, die met zijn grote truck een enorm geluid en hevige hitte wist te produceren. De avond werd voortgezet in de twee feesttenten, met muziek van onder meer de band Session en Dj Tom van Duuren.

Zondag 13 augustus wordt het feest in Luttenberg afgesloten met onder andere een jaarmarkt en 's middags de traditionele recordpoging en aansluitend (14.15 uur) het Zwientie tikken. Om 22.30 uur is het vuurwerk. Piano&Co en Tom van Duuren sluiten het feest daarna in de tent af.

Salland