Volledig scherm
Sander en Simone van de Stationsstraat in Raalte met de prijzen voor de groenste straat van Overijssel. © Natuur voor elkaar

Stationsstraat Raalte is Groenste Straat van Overijssel

De Stationsstraat in Raalte is gekozen tot de Groenste Straat van Overijssel tijdens de finale donderdagmiddag in Nijverdal. Ook Dalfsen scoort goed met de Westerhof.

Van de negen straten die de finale hadden bereikt vond de vakjury het plan van aanpak in Raalte het best geslaagd. Raalte scoorde overall in de drie categorieën Kindvriendelijkheid, Biodiversiteit en Klimaatbestendig het hoogst. 

Dalfsen

In de categorie Klimaatbestendig 'versloeg’ Raalte initiatieven in Enschede en Kampen (Christinastraat). De Westerhof in Dalfsen was de groenste in de categorie Biodiversiteit, voor Hengelo en Almelo.

In de categorie Kindvriendelijk moesten de Vogelslag in Deventer en de Trompstraat in Genemuiden het afleggen tegen winnaar Oude Haaksbergerweg in Goor. 

Bonusprijs

De prijswinnaars per categorie kregen een geldprijs van 20.000 euro. De bonusprijs als overallwinnaar van 5000 euro ging naar Raalte. 

De prijsvraag ‘Ontwerp jij de Groenste straat van Overijssel’ is een project van Natuur voor elkaar.

Salland